Κρύο…Κρύο τσουχτερό!

Κρύο κρύο τσουχτερό!
Τι να πουν και τα πουλάκια που δεν βρίσκουν σποράκια να φάνε!
Τα παιδιά ετοίμασαν τις δικές τους δυναμωτικές μπάλες για τα σπουργίτια και τα υπόλοιπα πουλάκια της γειτονιάς που δεν ταξίδεψαν σε άλλα πιο ζεστά μέρη. Ανακατέψαμε σποράκια (λιναρόσπορο, σπόρους chia, ηλιόσπορο), νιφάδες βρόμης, μέλι και αλεύρι.

1

Κι όταν η ζύμη δεν «έσφιγγε» και καταλάβαμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μπαλάκια μ’ αυτήν, θυμηθήκαμε ότι έχουμε ξεχάσει το πιο σημαντικό υλικό που θα ενοποιήσει το μείγμα μας και τα υλικά μας! Μα, βέβαια, το αλεύρι! Έπειτα, περάσαμε μέσα τους καλαμάκια και σύρματα πίπας και οι μπαλίτσες ετοιμάστηκαν για να κρεμαστούν στις αυλές και τα μπαλκόνια των παιδιών.

Αφού τελειώσαμε, σκεφτήκαμε ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε να χιονίσει στην Αττική, για να παίξουμε και να δημιουργήσουμε έργα τέχνης με πάγο! Μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας έργα τέχνης από φυσικά υλικά (φέτες πορτοκαλιού, φύλλα, ανθάκια) και νερό και να τα καταψύξουμε. Έτσι κι έγινε.

Την επόμενη ημέρα περιμέναμε πως και πως το διάλειμμα, για να τα βγάλουμε έξω στον ήλιο και να παρακολουθήσουμε πόσο γρήγορα θα λιώσουν.
Αντίο Ιανουάριε!

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση