Αποχαιρετώντας τον Απρίλιο!!!

Ο Απρίλιος, ο δεύτερος μήνας της Άνοιξης πλησιάζει στο τέλος του. Χθες την Κυριακή ήταν η γιορτή του Θωμά, του “άπιστου” μαθητή του Χριστού. Τον ονομάζουμε “άπιστο” επειδή, παρόλο που ήταν πιστός μαθητής του Χριστού, όταν ο Χριστός παρουσιάστηκε στους μαθητές Του μετά την Ανάσταση, μόνο ο Θωμάς δεν πίστεψε ότι ήταν μπροστά τους ο Κύριος. Τότε ο Χριστός του είπε:Έλα να πιάσεις με το δάχτυλό σου τις πληγές μου στα χέρια και στα πλευρά μου και μην γίνεσαι άπιστος αλλά πιστός. Μόλις ο Θωμάς είδε τις πληγές είπε: Εσύ είσαι ο Κύριος μου και Θεός μου και έγινε ο καλύτερος Απόστολος του έργου του Χριστού σε όλο τον κόσμο.

Αφού μιλάμε για το Θωμά με ποιο γραμματάκι αρχίζει η λέξη; Μα φυσικά με το Θ. Ποιες άλλες λέξεις μπορούμε να βρούμε που να αρχίζουν με το γράμμα Θ; Ψάχνω σε περιοδικά και εφημερίδες λέξεις από Θ ή μόνο το γράμμα Θ, το κόβω και το κολλάω σε λευκό χαρτί. Σας δίνουμε και κάποιες εργασίες σχετικές με το γράμμα Θ όπως και ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που ετοίμασε η συνάδελφος στο blog:

 https://www.kindergartenstories.com/2016/07/blog-post_20.html

Επειδή η φορά του γράμματος Θ είναι λανθασμένη στο φύλλο εργασίας στον παραπάνω σύνδεσμο σας δίνω ένα με τη σωστή φορά του γράμματος Θ:

 

Κι επειδή είμαστε στην καρδιά της άνοιξης ας ακούσουμε ένα πολύ όμορφο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη μελοποιημένο από το Δημήτρη Λάγιο “Το τραγούδι του κοριτσιού”(Γεια σου κύριε Μενεξέ)

Μπορείτε να τραγουδήσετε το τραγούδι μαζί με τους γονείς σας και τα αδέλφια σας.

Δύο συ και τρία γω

πράσινο πεντόβολο

μπαίνω μέσα στον μπαξέ,

γεια σου κύριε Μενεξέ!

Σιντριβάνι και νερό

και χαμένο μου όνειρο.

Χοπ αν κάνω δεξιά

πέφτω πάνω στη ροδιά.

Χοπ αν κάνω αριστερά

πάνω στη βατομουριά.

Το ‘να χέρι μου κρατεί μέλισσα θεόρατη

τ’ άλλο στον αέρα πιάνει πεταλούδα που δαγκάνει.

Δύο συ και τρία γω

πράσινο πεντόβολο

μπαίνω μέσα στον μπαξέ,

γεια σου κύριε Μενεξέ!

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από μενεξέδες ή να φυτέψετε και να μας στείλετε φωτογραφίες από τα λουλουδάκια που φυτέψατε με τους γονείς σας!!!

Παρατηρείστε τους παρακάτω πίνακες διάσημων ζωγράφων με ανοιξιάτικα θέματα

και να ακούσετε την άνοιξη από τις “Τέσσερις εποχές” του Βιβάλντι

https://www.youtube.com/watch?v=jTxiZ6epXP0