22η Απριλίου- Παγκόσμια Ημέρα της Γης

22 Απριλίου: Πώς καθιερώθηκε η Ημέρα της Γης | Pagenews.gr

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network). To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης». Η Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970, στις ΗΠΑ και έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου τουλάχιστον μέχρι το 2025 . Σήμερα, η Ημέρα της Γης έχει φτάσει σε περισσότερες από 190 χώρες και γιορτάζεται από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο. 

Εμείς στο νηπιαγωγείο τη γιορτάζουμε κάθε χρόνο ώστε να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για την προστασία του πλανήτη μας.Μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσετε τη συζήτηση είναι τα ακόλουθα βίντεο:https://www.youtube.com/watch?v=NpweF2c-m-g

https://biteable.com/watch/2020-2521384

Μπορείτε να χωρίσετε μία σελίδα Α4 σε 3 ή 4 κομμάτια με γραμμές και να ζωγραφίσουν τα παιδιά τι μπορούμε ή τι δεν πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε τη Γη.

Μπορείτε να κάνετε κάποιες δραστηριότητες με τα παιδιά σας με θέμα τη Γη που θα τα βρείτε στους συνδέσμους του Pinterest: https://gr.pinterest.com/faytrigoni7/earth-%CE%B3%CE%B7/ και να μας στείλετε φωτογραφίες από τα παιδιά σας με τις εργασίες τους(θα καλύψουμε εμείς τα πρόσωπα).

Να ακούσετε και να τραγουδήσετε το τραγούδι “Αν όλα τα παιδιά της Γης” στο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=EDUVCUiKa8g .Μπο

Τέλος να ανακαλύψουν το πρώτο γράμμα της λέξης το Γ,γ και να βρουν λέξεις από περιοδικά και εφημερίδες, να το γράψουν και να βρουν λέξεις που ξεκινούν από Γ,γ.

Καλή συνέχεια!!!