ΜΑΖΕΥΩ ΚΑΠΑΚΙΑ ΧΑΡΙΖΩ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο πρέπει να αποτελεί σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα στη ζωή μας, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνει το περιβάλλον και επομένως τη ζωή στον πλανήτη γενικά.

Η κοινωνική προσφορά και η προστασία του περιβάλλοντος είναι αξίες και ιδανικά, τα οποία πρέπει να συμβαδίζουν και να εξισορροπούνται, δίχως να συγκρούονται.

Η δράση της συλλογής των πλαστικών πωμάτων έχει τρείς διαστάσεις:

α) περιβαλλοντική, δηλαδή να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως τα υλικά που καθημερινά απορρίπτονται δεν είναι σκουπίδια. Έτσι, θα μειώσουμε τον όγκο των «άχρηστων» σκουπιδιών που πετιούνται στους κάδους ή στο έδαφος.

β) οικονομική, τα πλαστικά έχουν οικονομική αξία ακόμη και μετά τη χρήση τους.

γ) κοινωνική, ενισχύονται φορείς που βοηθούν κυρίως άτομα ΑμΕΑ και έχουν ανάγκη το αναπηρικό αμαξίδιο, ώστε να διευκολύνεται η καθημερινότητά τους.

-Ενημερώσαμε με τις  αφίσσες  μας

Inkedαποστ Inkedδιαμαντ Inkedκων Inkedχριστ

 

Έτοιμος ο Φαγανούλης  που τρώει καπάκια

1 1

Δεν ξεχνάμε να τον ταίζουμε!

9 10 7 2 1

Τα παιδιά του συστεγαζόμενου δημοτικού  σχολείου  ενίσχυσαν  την δράση μας .

5 1 2 1 6 13 1

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου  κος  Θαν. Τζιγκούλης  μιλησε πολύ ωραία στα παιδιά για την ευθύνη μας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος.

4 1

Με την λήξη των μαθημάτων συσκευάσαμε τα καπάκια και τα στείλαμε στο Σύλλογο  Αναπήρων και Παραπληγικών του νομού Πέλλας

στα Γιαννιτσά.

.jpg  .jpg

Η δράση μας   —Μαζεύω καπάκια ,χαρίζω χαμόγελα— ξεκίνησε το Δεκέμβριο μετά την ημέρα για τα ΑΜΕΑ  που αρχίσαμε να προσεγγίζουμε το θέμα ,συνδέθηκε με τις Δεξιότητες , ενθουσίασε και ευαισθητοποίησε τα παιδιά.Το ενδιαφέρον τους δεν μειώθηκε και αποφασίστηκε από  τα προνήπια μας να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.