Έναρξη σχολικού έτους 2021-2022

yTkA5kKgc

Ενημερωτικό Σημείωμα

Αγαπητοί γονείς

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων, ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 9.30΄, στο χώρο του κάθε τμήματος ξεχωριστά.

Η προσέλευση των νηπίων στο Νηπιαγωγείο θα γίνει στις  8.15’-8.30΄.

Τη μέρα αυτή τα παιδιά δεν θα φέρουν μαζί τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (τσαντούλα με φαγητό).  

Λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης της διασποράς του ιού μέσα στις τάξεις θα προσέλθουν μόνο οι μικροί μαθητές.

Οι γονείς, αφού επιδείξουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) των παιδιών τους, θα τα παραδώσουν στην νηπιαγωγό του τμήματος και θα αποχωρήσουν.

Η χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για όλους.

Η αποχώρηση των νηπίων θα γίνει στις 10.15΄, αμέσως μετά την λήξη της τελετής του Αγιασμού.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου, στην περίπτωση αυτή επιδεικνύεται βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) .

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο.

Για την έκδοση βεβαίωσης θα πρέπει να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα https://self-testing.gov.gr/ και να πατήσετε το σύνδεσμο «Σχολική κάρτα για COVID-19».

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η εκτύπωση της βεβαίωσης αντιγράψτε σε μια κόλλα Α4 όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στην καρτέλα (ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ).

Όπως πιθανόν θα έχετε πληροφορηθεί, οι μαθητές όλων των βαθμίδων μπορούν να προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10).

Καλή μας αρχή και καλή σχολική χρονιά

                                            Η Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου