ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!!! ΕΔΩ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ!!!

ARMENIAKOU H KURA DHMOKRATIA.jpgαπαγορεύσεις δικτατορίας4

Μέσα από τα παραμύθια, μπορούμε συχνά να πούμε την αλήθεια και να γνωρίσουμε σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν πριν χρόνια στην Ελλάδα μας και καθόρισαν αξίες που οι παλαιότεροι διαφύλαξαν και μας παρέδωσαν.

Έτσι ένα πρωί, “Η κυρά-Δημοκρατία” της Κ. Αρμενιάκου (εκδ. ΚΕΔΡΟΣ) ήρθε από τάξη σε τάξη και με τα μακριά, ζεστά της χέρια μάς αγκάλιασε, μας θύμισε ότι “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!!!” και μας παρέδωσε το κουβάρι της ιστορίας για να το ξετυλίξουμε και να μιλήσουμε για τα χρόνια της σκοτεινής Δικτατορίας του

Γεαπαγορεύσεις δικτατορίαςώργιου Παπαδόπουλου και για την προσπάθεια των φοιτητών του Πολυτεχνείου να ξυαπαγορεύσεις δικτατορίας2πνήσουν στις συνειδήσεις των Ελλήνων την ανάγκη για επιστροφή στο πολίτευμα της Δημοκρατίας, νικώντας το φόβο που είχε φωλιάσει στις καρδιές τους..

 

 

 

20231120 093444 120231120 093641 1Έτσι, σιγά-σιγά, με μπόλικη κουβεντούλα για τις απαγορεύσεις της Δικτατορίας και για τα όσα στερούμαστε όταν δεν υπάρχει Δημοκρατία, φτάσαμε στην ημέρα που θα γιορτάζαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου.  Στην αίθουσα που συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί, μας περίμενε μια έκπληξη και ένα άλλο παραμύθι, “Η Ντενεκεδούπολη” της Ε. Φακίνου (εκδ. ΚΕΔΡΟΣ), το οποίο μας σύστησε τη δική του δημοκρατική κοινωνία και μας περιέγραψε τις περιπέτειές της, όταν στον δρόμο της βρέθηκε ένας ακόμα τρομερός και φοβερός δικτάτορας!!!

NTENEKEdOYpoliΟ ΛΑΔΕΝΙΟΣ…Κι όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια μας!!! εικόνα λαδένιου

Στο κουκλοθέατρο!!!  ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ!!!

 

 

 

 

1 1 2 1

IMG 20231117 0910083