Introduction to English

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Καλώς ήρθατε στο English Corner του νηπιαγωγειου μας. Εδώ θα βρείτε το συναρπαστικό μαθησιακό ταξίδι μας στα αγγλικά!!!

Σύντομη Εισαγωγή:

Τι είναι τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο?

Η εισαγωγή των αγγλικών στο νηπιαγωγείο τα τελευταία χρόνια έχει έρθει για να εμπλουτίσει το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου και να προωθήσει στα παιδιά την αγάπη για τις ξένες γλώσσες μέσα από ένα τρόπο παιγνιώδη και διαδραστικό. Η διδασκαλία των αγγλικών ανταποκρίνεται και συμβαδίζει με τις παιδαγωγικές αρχές του αναλυτικού προγράμματος του νηπιαγωγείου εστιάζοντας στον επικοινωνιακό χαρακτήρα της γλώσσας και στην ανάγκη διαπολιτισμικής επικοινωνίας. Η διδασκαλία των αγγλικών δίνει έμφαση στην ανάπτυξη του προφορικού λόγου δημιουργώντας τις συνθήκες ώστε τα παιδιά να αρχίσουν να επικοινωνούν στην ξένη γλώσσα φυσικά και με το δικό τους ρυθμό.

Πως διδάσκονται τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο?

Μέσα από τη συνεργασία μεταξύ της νηπιαγωγού και της δασκάλας των αγγλικών επιλέγονται θέματα με τα οποία τα παιδιά είναι οικεία στην πρώτη γλώσσα ώστε να μπορέσουν να χτίσουν πάνω σε αυτή τη γνώση.

Μέσα από παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες που δημιουργούν τον ενθουσιασμό στα παιδιά και προωθούν τη θέληση για μάθηση.

Μέσα από βίντεο και τραγούδια που διευκολύνουν την απόκτηση λεξιλογίου με απλό τρόπο και που με την επανάληψη τους ευνοούν στην κατάκτηση του λεξιλογίου.

Μέσα από παραμύθια που με την πλοκή τους βοηθούν τα παιδιά να μαθαίνουν τη σωστή χρήση της γλώσσας και του λεξιλογίου χωρίς να απαιτείται η μεμονωμένη διδασκαλία λέξεων και φράσεων.
Μέσα από τη μίμηση και τα παιχνίδια ρόλων που επιτρέπουν στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα αυτόνομα.