STEAM Εκδήλωση: Σχεδιάζοντας Βιώσιμες Φωλιές για τα Πουλάκια Καινοτομία με Κοινωνικό Αποτύπωμα
Στο νηπιαγωγείο μας, οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες έβαλαν τα δυνατά τους για να δημιουργήσουν κάτι όμορφο και ουσιαστικό: φωλιές για τα πουλάκια της αυλής μας! Με πολλή φαντασία, ενθουσιασμό και οικολογική συνείδηση, κατασκεύασαν φωλίτσες από ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, δίνοντας έτσι στέγη και ζεστασιά στους φτερωτούς μας φίλους.
Η διαδικασία ήταν συναρπαστική! Τα παιδιά:
Παρατήρησαν τα πουλάκια στον κήπο και μίλησαν για τις ανάγκες τους.
Σχεδίασαν τις φωλιές τους με γνώμονα την άνεση, την προστασία και τη ζεστασιά.
Έκοψαν, κόλλησαν, δοκίμασαν και βελτίωσαν τα σχέδιά τους, αναπτύσσοντας δεξιότητες συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων.
Μόλις ολοκληρώθηκαν οι φωλιές, τις τοποθετήσαμε προσεκτικά στα δέντρα της αυλής μας, και φυσικά, βάλαμε και λίγες μπουκιές ψωμιού για τους πεινασμένους μας φίλους. Η χαρά και η περηφάνια των παιδιών ήταν απερίγραπτη!
Μέσα από αυτή τη βιωματική δραστηριότητα, τα παιδιά έμαθαν πως και οι πιο μικρές πράξεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όταν γίνονται με αγάπη, φροντίδα και σεβασμό προς τη φύση.
Γιατί, τελικά, το σχολείο είναι η αρχή για έναν πιο φροντισμένο και βιώσιμο κόσμο – με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά!














