Γλυκές Δημιουργίες: Φτιάχνουμε Κομπόστα Αχλάδι

Γλυκές Δημιουργίες: Φτιάχνουμε Κομπόστα Αχλάδι!

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και με έμπνευση από τη μεθοδολογία STEM, οι μικροί μας μάγειρες έζησαν μια μοναδική βιωματική εμπειρία, παρασκευάζοντας κομπόστα κυδώνι με φρέσκα, εποχιακά φρούτα, απευθείας από τον παραγωγό, χωρίς μεσάζοντες.

Επιστήμη: Παρατηρήσαμε τις αλλαγές του φρούτου κατά το βράσιμο και μάθαμε για τις φυσικές αντιδράσεις που το κάνουν πιο μαλακό και γλυκό.

Τεχνολογία: Χρησιμοποιήσαμε εργαλεία κουζίνας, όπως μαχαιράκια και κατσαρόλες, με ασφάλεια και καθοδήγηση.
Τέχνη: Διακοσμήσαμε βαζάκια και ετοιμάσαμε ετικέτες για τις σπιτικές μας δημιουργίες.
Μαθηματικά: Μετρήσαμε ποσότητες, υπολογίσαμε τις αναλογίες των υλικών και παρακολουθήσαμε τον χρόνο μαγειρέματος.

Τα παιδιά, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, έμαθαν να καθαρίζουν και να κόβουν το αχλάδι, να παρατηρούν την αλλαγή του χρώματος κατά το βράσιμο και να ανακατεύουν τα υλικά με προσοχή. Η διαδικασία γέμισε το χώρο με υπέροχα αρώματα, ενώ η δοκιμή της κομπόστας ήταν η πιο γλυκιά ανταμοιβή.

Μια βιωματική δραστηριότητα που συνδύασε μάθηση, δημιουργικότητα και γεύση, αναδεικνύει τη σημασία της εποχικότητας, της τοπικής παραγωγής και της βιώσιμης κατανάλωσης ενισχύοντας δεξιότητες συνεργασίας και αυτονομίας. 

ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΑΧΛΑΔΙ

Κατηγορίες: STEAM & Εκπαιδευτική Ρομποτική, Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο, Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Οικολογικά Σχολεία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.