Σχολικό Δίκτυο Δράσης Ταπερίστας 2023-2024

Το σχολείο μας συμμετείχε το σχολ. έτος 2023-24 στο Σχολικό Δίκτυο Δράσης Ταπερίστας

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

ΓΙΑΤΙ ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ;

  • Το δεκατιανό αποτελεί ένα σημαντικό γεύμα για τους μαθητές γιατί η επιλογή υγιεινών και ορθά, από διατροφικής άποψης, συνδυασμένων τροφών συντελεί στην απόδοση της ενέργειας που χρειάζεται κάθε μαθητής, σε ένα διάστημα αρκετών ωρών της ημέρας, όπου οι ανάγκες του οργανισμού, λόγω της αυξημένης λειτουργίας του εγκεφάλου αλλά και του σώματος, είναι έντονες.
  • Εκτός από την παράμετρο της υγείας εξίσου σημαντικό είναι και το περιβαλλοντικό όφελος από την εφαρμογή της καλής πρακτικής «Ταπερίστας» γιατί αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση των απορριμμάτων συσκευασίας, πολλά από τα οποία δεν ανακυκλώνονται, και γενικότερα στη μείωση της κατανάλωσης.
  • Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που εμπλέκεται στη διαδικασία εφαρμογής της Δράσης είναι η μείωση της σπατάλης τροφής αλλά και η προτίμηση των τοπικών, αν είναι δυνατό βιολογικών, προϊόντων για την παρασκευή του δεκατιανού.

Παρακολουθείστε τις δραστηριότητες του προγράμματος!

 

2 Απριλίου Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με χαρά γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου φιλοξενώντας τη φιλόλογο – συγγραφέα Μαρία Ούτα και την εικονογράφο Μαρία – Στέλλα Λεμονή Θεοδώρου. Αυτές οι ταλαντούχες δημιουργοί μας παρουσίασαν το παραμύθι “Η Ιστορία της Βάρκας”, μια πραγματική ιστορία που ενέπνευσε και εντυπωσίασε τους μικρούς μας φίλους. Αυτή η ιστορία ανθρώπων φέρνει στο φως τη δύναμη και τη φαντασία των παιδιών, καθώς και τη δυνατότητά τους να διαμορφώσουν έναν καλύτερο κόσμο. Η παρουσίαση ήταν μια μοναδική εμπειρία, γεμάτη από αφήγηση, θέατρο, ζωγραφική και κατασκευές. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν ενεργά, αναλαμβάνοντας ρόλους στους διαλόγους της αφήγησης και δημιουργώντας τις δικά τους έργα τέχνης.  Έγραψαν τις ευχές τους για έναν καλύτερο κόσμο, αποδεικνύοντας τη δύναμη της αθωότητας και της φαντασίας τους. Ευχαριστούμε θερμά τη Μαρία Ούτα και τη Μαρία – Στέλλα Λεμονή Θεοδώρου για αυτή την όμορφη και διαφορετική εμπειρία. Ανυπομονούμε για μελλοντικές συνεργασίες και νέες περιπέτειες που θα μοιραστούμε μαζί τους.

 

Η Σερενάτα στο Κανταδοχώρι

ΑΦΙΣΑ ΜΑΡΩ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευξεινούπολης και ιδιαίτερα προς την κυρία Δήμητρα Θεοδωράκη, για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μας προσέφεραν να συμμετάσχουμε στην υπέροχη εκδήλωση γεμάτη μουσική. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη τιμή που αποτελεί για το σχολείο μας η γνωριμία με την καταξιωμένη μουσικό και συγγραφέα κυρία Μάρω Θεοδωράκη