Διάχυση των e Twinning Προγραμμάτων: “Join in Art enjoy Yourself”, ” Robotics & Coding Club”, “Beebot meets Vincent van Gogh”

Την Πέμπτη 13/06/2019 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στους χώρους του Τμήματος 1 του 2ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας (ισόγειο Πολιτιστικού Κέντρου Ευκαρπίας), με σκοπό την Διάχυση των τριών e Twinning Προγραμμάτων:

  • “Robotics & Coding Club”
  • “Join in Art enjoy Yourself” και
  • “Beebot meets Vincent van Gogh”

Παιδιά, γονείς και η Υπεύθυνη Νηπιαγωγός των Προγραμμάτων, Γιάννα Καπλάνη, συμμετείχαν αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους σε παράλληλες δράσεις και Workshops που λάμβαναν μέρος στους χώρους του Νηπιαγωγείου και της αυλής. Αντάλλαξαν εμπειρίες και γνώσεις με παιγνιώδη τρόπο, κάτι τι οποίο έδειξε να ενθουσίασε ιδιαίτερα τους γονείς.

Έτσι λοιπόν έκλεισε ο κύκλος των τριών e Twinning Προγραμμάτων, με την Διάχυση των αποτελεσμάτων στην τοπική κοινότητα της Ευκαρπίας!

  • ” Robotics & Coding Club”

  • “Join in Art enjoy Yourself”

  • “Beebot meets Vincent van Gogh”

e Twinning Projects: “Join in Art enjoy Yourself”, ” Robotics & Coding Club”, “Beebot meets Vincent van Gogh”

  • e Twinning Project: ” Join in Art enjoy Yourself”

            

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή αρχικά, με έργα ζωγραφικής που ανήκουν στην αρχαία ή κλασσική περίοδο και μετέπειτα με εκείνα της σύγχρονης τέχνης. Κάθε σχολείο επιλέγει αντιπροσωπευτικά έργα ζωγραφικής από τη χώρα του και θα εργαστεί σε αυτά με διάφορους τρόπους προσεγγίζοντας όλα τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται στο Νηπιαγωγείο όπως: Μαθηματικά, Γλώσσα, Ανθρωπογενές & Φυσικό Περιβάλλον, Μουσική, Υπολογιστές, Δραματοποίηση, Κουκλοθέατρο, Εικαστικά και Φυσική Αγωγή. Κατά τη διάρκεια του Έργου αυτού, θα ανταλλάξουμε ιδέες και τρόπους εργασίας, αλληλοεπιδρώντας τα διάφορα σχολεία μεταξύ μας.

  • e Twinning Project: ” Robotics & Coding Club”

                    

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον σημερινό ψηφιακό κόσμο όπου η Κωδικοποίηση είναι μια θεμελιώδης δεξιότητα, αλλά σπάνια διδάσκεται στα σχολεία. Το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας μεταξύ 4 και 6 χρόνων ώστε να μπορέσουν να κάνουν τα πρώτα βήματά τους στην Κωδικοποίηση και την Ρομποτική, ώστε να προετοιμαστούν για ένα υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης. Σε αυτό το πρόγραμμα στοχεύουμε στην εισαγωγή Κωδικοποίησης και υπολογιστικής σκέψης σε όλο το φάσμα του προγράμματος σπουδών. Θα εφαρμόσουμε νέες διδακτικές προσεγγίσεις και δραστηριότητες όπως τα παιχνίδια κωδικών, η χρήση ρομπότ και η δημιουργία ιστοριών, χρησιμοποιώντας την κωδικοποίηση δημιουργικά και με ευχάριστο τρόπο για όλη τη θεματολογία.

  • e Twinning Project: “Beebot meets Vincent van Gogh”

              

Το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας μεταξύ 4 και 6 χρόνων και στόχο έχει τα παιδιά να γνωρίσουν τα έργα τέχνης του Vincent Van Gogh (τα σχετικά με την Άνοιξη) με την βοήθεια του Beebot, γνωρίζοντας ταυτόχρονα και την Κωδικοποίηση στην Ρομποτική. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγραμματισμού και συγκεκριμένα με μία τουλάχιστον δραστηριότητα την εβδομάδα από τον Μάρτιο ως τον Μάιο. Κατά τη διάρκεια του Έργου αυτού, θα ανταλλάξουμε ιδέες και τρόπους εργασίας, αλληλοεπιδρώντας τα διάφορα σχολεία μεταξύ μας.

Σας παρουσιάζουμε κάποια ενδεικτικά βιντεάκια από τα e Twinning Προγράμματα που συμμετείχε το Τμήμα 1 του Νηπιαγωγείου μας. Αξίζει πραγματικά να τα δείτε!

 

Τι ξέρετε αλήθεια για τις Μούσες;

https://www.youtube.com/watch?v=qJGB6O6IXts

 

Ο Τάλως, το πρώτο Ρομπότ!

 

 

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή

 

Ο Δίσκος του Νεύτωνα

 

Βίντεο Δραστηριοτήτων

 

 

“Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”

     

Συμμετοχή του Βασικού Υποχρεωτικού Τμήματος 1 του Νηπιαγωγείου μας στο Διαπεριφερειακό θεματικό Δίκτυο (http://isecurenet.sch.gr/portal/?p=4841)

“Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”.

Η δράση μας στο βίντεο που ακολουθεί: