Πασχαλινές δραστηριότητες

Ξεκινήσαμε τις δραστηριότητες μας μιλώντας για τα θαύματα του Χριστού και σταθήκαμε στην Ανάσταση του Λαζάρου. Μάθαμε και τραγουδήσαμε και εμείς τα κάλαντα που έλεγαν παλιά τα παιδιά το Σάββατο του Λαζάρου.

Στη συνέχεια αναφερθήκαμε, διαβάσαμε και συζητήσαμε για τη Μεγάλη Εβδομάδα και τα Πάθη του Χριστού. Βάψαμε τα κόκκινα αυγά μας και φτιάξαμε τις δικές μας αυγοθήκες και τα πασχαλινά μας καλαθάκια τα οποία ο Σύλλογος Γονέων γέμισε με καλούδια…

 

 

Ο κρυμμένος θησαυρός με τον πασχαλινό λαγό

Φέτος αποφασίσαμε με τα παιδιά να μάθουμε περισσότερα πράγματα για το έθιμο του πασχαλινού λαγού που συναντούμε κυρίως σε πολλές Βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες. Η δασκάλα μας των Αγγλικών, η κ. Ισμήνη, μας βοήθησε και μας είπε για το έθιμο του κρυμμένου θησαυρού στην Αγγλία,  όπου ο πασχαλινός λαγός κρύβει τα αυγά. Ο λαγός κατάφερε και μπήκε κρυφά και στη δική μας τάξη και έκρυψε τα αυγά από φελιζόλ που είχαμε βάψει σε τέσσερα χρώματα, μπλε, κόκκινο, κίτρινο και πράσινο. Τα παιδιά ξεχύθηκαν στην αυλή του σχολείου μας να βρουν και να βάλουν στο καλαθάκι τους τα αυγά που μας είχε κρύψει ο λαγός.

 

 

Αφού τα βρήκαν, χωρίστηκαν σε 4 ομάδες ανάλογα με το χρώμα των αυγών που είχαν βρει, εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά, διακόσμησαν και ζωγράφισαν όπως αυτά ήθελαν το δικό τους πασχαλινό αυγό !!!

 

Τέλος, κατασκευάσαμε τις Πασχαλινές μας καρτούλες  γράφοντας τις δικές μας ευχούλες !!!