Αρχική » Νέα-Ανακοινώσεις » Λίγα λόγια για την λειτουργία του σχολείου

Ιστορικό

European Radio Logo

Translate

Σαν σήμερα

2/12: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας
Η 2α Δεκεμβρίου υιοθετήθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας το 1949 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Παρά τους αγώνες αιώνων, η δουλεία δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς στον κόσμο μας. Μορφές της δουλείας αντιστέκονται, όπως η καταναγκαστική εργασία, η παιδική εργασία, το εμπόριο λευκής σαρκός και η διακίνηση των λαθρομεταναστών.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Λίγα λόγια για την λειτουργία του σχολείου

 2ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων

.png

Πηγαίνω στο Νηπιαγωγείο

Το νηπιαγωγείο είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς σηματοδοτεί μία μοναδική περίοδο ξεγνοιασιάς, δημιουργικού παιχνιδιού, καλλιέργειας πολλαπλών δεξιοτήτων και συναισθηματικής ανάπτυξης.

Το πρωινό ξύπνημα

Το πρωινό ξύπνημα καλό είναι να γίνεται σε ένα ευχάριστο κλίμα χωρίς συγκρούσεις και εντάσεις. Πως θα το καταφέρουμε αυτό; Ορίζοντας και τηρώντας σταθερό ωράριο ύπνου για το παιδί. Το παιδί της προσχολικής έχει ανάγκη τουλάχιστον 10 ώρες ύπνου την ημέρα. Ένα παιδί που έχει ευχαριστηθεί τον ύπνο του ξεκινά την ημέρα του με κέφι και η καλή του διάθεση το συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της σχολικής του ημέρας. Είναι επίσης σημαντικό να έχει το παιδί αρκετό χρόνο να φάει και να ντυθεί  για τον λόγο αυτό είναι προτιμότερο να ξυπνήσει 10 λεπτά νωρίτερα παρά να ξεκινήσει την ημέρα του με άγχος.

Θέματα υγείας

Στο σχολείο επιστρέφουμε αφού έχουν παρέλθει δύο 24 ώρα χωρίς πυρετό και χωρίς την χρήση αναλγητικών. Προσέχουμε την υγιεινή των παιδιών  ελέγχοντας τακτικά τα νυχάκια και το κεφαλάκι τους καθώς και την καθημερινή αλλαγή ρούχων.

Τι να φοράει στο σχολείο

Ακολουθούν μερικές ιδέες……

Είναι προτιμότερο να διαλέξετε ρούχα απλά και άνετα. Γενικά τα φερμουάρ σε σχέση με τα κουμπιά είναι πολύ πιο εύχρηστα για τα παιδικά χέρια, ενώ οι ζώνες (σε φούστες ή παντελόνια) συχνά δημιουργούν δυσκολία , ιδιαίτερα όταν το παιδί επείγεται να πάει στην τουαλέτα. Επίσης τα καλσόν σχίζονται ή φθείρονται πολύ εύκολα ενώ δυσκολία επίσης δημιουργούν τα παπούτσια με κορδόνια, καθώς πολύ συχνά λύνονται και θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των νηπίων. Για το λόγο αυτό προτιμήστε παπούτσια με βέλκρο. Καλό θα ήταν να επιλέγετε μαζί με το παιδί τα ρούχα της επόμενης ημέρας εξηγώντας παράλληλα ποια ρούχα είναι κατάλληλα για το σχολείο και γιατί.

Το δεκατιανό

ΣΣυζητήστε με το παιδί σας τι ακριβώς θα παίρνει μαζί του για δεκατιανό. Επειδή το σχολείο δίνει έμφαση στην υγιεινή διατροφή αποφύγετε κρουασάν, τσιπς, γαριδάκια και γενικά τροφές με υψηλό αίσθημα κορεσμού.

«Ενδεικτικά μπορεί να περιλαμβάνει…..»

v  Φρούτο

v  Σπιτικό σάντουιτς / τοστ

v  Κουλούρι ή κριτσίνια

v  Ψωμί και τυρί

v  Σπιτικό κέικ

v  Γιαούρτι

v  Βραστό αβγό

v  Μπάρες δημιατριακών

v  Σταφιδόψωμο

Η σχολική τσάντα

Τα πράγματα που θα χρειάζεται να φέρνει καθημερινά στο σχολείο είναι αρκετά για αυτό μια ευρύχωρη τσάντα βοηθά σημαντικά το νήπιο να οργανώνει και να τακτοποιεί μόνο του την τσάντα.

Ιδανικά η τσάντα του Νηπιαγωγείου θα πρέπει να έχει .

Δύο πετσετούλες, ένα τάπερ με δεκατιανό, ,παγουράκι με νερό, μωρομάντηλα, μια αλλαξιά ρούχα με εσώρουχα και κάλτσες και μια μικρή σακουλίτσα.

Στα ατομικά είδη του παιδιού θα ήταν καλό να γράψετε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο ή μανό το όνομα και το επίθετό του.

Επιπλέον για τους μαθητές του ολοήμερου ένα μπολ για το μεσημεριανό γεύμα και ένα σεντονάκι κούνιας με λάστιχο πάνω στο οποίο θα έχετε γράψει με στυλό το όνομα του παιδιού και ένα μικρό μαξιλαράκι όμορφα τοποθετημένα σε μια μικρή θήκη αποθήκευσης ρούχων η οποία θα έχει πάλι γραμμένο το όνομα των παιδιών.

Επικοινωνία -Συνεργασία

Η συνεργασία σχολείου – οικογένειας έχει εξέχουσα σημασία και θα πρέπει πρωτίστως να στοχεύει στη γόνιμη ένταξη του παιδιού στο πλαίσιο του Νηπιαγωγείου και την αρμονική κοινωνική και συναισθηματική  του ανάπτυξη. Η ενημέρωση των γονέων γίνεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για θέματα που αφορούν ανακοινώσεις, διαδικαστικά θέματα, ενημερωτικά έγγραφα, καινοτόμα προγράμματα και δράσεις που αναλαμβάνει το σχολείο. Επιπλέον ορίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς του κάθε παιδιού. Είναι σημαντικό να αισθάνεστε το σχολείο του παιδιού σας ως ένα χώρο όπου μπορούν να ακουστούν οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί σας, ως ένα χώρο όπου γονείς και εκπαιδευτικοί «εργάζονται» παράλληλα προς την επίτευξη ενός κεντρικού κοινού στόχου: Την ευτυχία και την ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών.

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 210 2475355

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mail@2nip-an-liosion.att.sch.gr

Web: 2ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση