Ημέρα Καλοσύνης

Η γενναιοδωρία, το να δίνεις και να μοιράζεσαι, είναι έννοιες που τα μικρά παιδιά δεν είναι αναπτυξιακά έτοιμα να κατανοήσουν. Ο κόσμος τους περιστρέφεται συνήθως γύρω από τον εαυτό τους και μπορεί να θεωρούν ότι τους ανήκουν τα πάντα. Η κτητικότητα χρησιμοποιείται στο σύνολο των νηπίων γιατί δίνει μια αίσθηση αυτονομίας και το δικαίωμα να κατέχουν!

 

Ακριβώς όπως το μπουσούλημα έρχεται πριν το περπάτημα, έτσι και η κτητικότητα έρχεται πριν από τη γενναιοδωρία. Καθώς τα παιδιά ωριμάζουν, αρχίζουν και αναπτύσσουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και ανησυχία για το καλό των άλλων! Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουν τις πρώτες τους σχέσεις και φιλίες!

Τα παιδιά όμως δε γεννιούνται γενναιόδωρα. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα οι ενήλικες είναι αυτοί που θα διδάξουν και θα καλλιεργήσουν το γενναιόδωρο πνεύμα στα παιδιά μέσα από απλές πράξεις καλοσύνης!

Έτσι λοιπόν κι εμείς αποφασίσαμε με τα παιδιά ,αύριο να ανταλλάξουμε με τους φίλους μας( το κάθε παιδί έχει βρει το ζευγαράκι του) μικροδωράκια. Τα παιδιά μόνα τους θα ψάξουν στα παιχνίδια τους και θα βρουν ένα μικρό παιχνιδάκι που θα ήθελαν να το χαρίσουν στον φίλο της.

Ελένη Σίγκου για
Parentshelp.gr

 

IMG 20220511 145221IMG 20220511 144703