Το παπάκι πάει

 

 λήψης 1

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΠΑΕΙ»

για ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

 

Θέμα:   Ενημέρωση για το πρόγραμμα με τίτλο «Το Παπάκι Πάει…».

 

Αγαπητή μητέρα/ Αγαπητέ πατέρα,

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην πρόληψη και ενημέρωση του φαινομένου των εξαφανίσεων,  καθώς και πώς μπορούν τα παιδιά να αντιδράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση «που χάσουν το χέρι της μαμάς/μπαμπά/φροντιστή» στο δρόμο, σε κάποιο πολυκατάστημα ή στην παραλία. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 5 συναντήσεις, όπου τα παιδιά θα κληθούν να κατασκευάσουν κούκλες, να συζητήσουν πάνω σε ένα παραμύθι, να παρακολουθήσουν μια παράσταση κουκλοθέατρου με πρωταγωνιστή το παπάκι και τέλος να φτιάξουν το δικό τους θεατρικό με αυτά που έμαθαν και να το παρουσιάσουν στους γονείς τους.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και εφαρμόζεται κατόπιν σχετικής άδειας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.  Επιστημονικά υπεύθυνος του έργου είναι ο Στέφανος Αλεβίζος, Ψυχολόγος στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική. Εάν κάποιο παιδί δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μπορεί να εξαιρεθεί. Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής στην ομάδα, όποιο παιδί επιθυμεί θα μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή χωρίς να χρειαστεί να εξηγήσει το γιατί.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το πρόγραμμα και τις δραστηριότητές του, παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα. Χαρδαλούπα Ιωάννα Ψυχολόγο, Δράση Πρόληψης κι Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Γονέων κι Εκπαιδευτικών, ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, school@hamogelo.gr, Τηλ.:  210-7609550

 

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία σας.

Με εκτίμηση,

 

Χαρδαλούπα Ιωάννα

Ψυχολόγος

Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά

Δράση Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Γονέων κι Εκπαιδευτικών

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»