Άνοιγμα σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας οι μαθητές όλων των βαθμίδων – εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται  ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

Αυτό σημαίνει ότι ένα self test πρέπει να γίνει την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, ένα ακόμη τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και το τρίτο την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

Ο έλεγχος με self test είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Πηγή:https://www.alfavita.gr/

3 σχόλια στο “Άνοιγμα σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

  1. Καλό θα είναι, εφόσον η σελίδα είναι επισκέψιμη από πολλούς, να προσέχουμε λίγο τα ελληνικά μας. » Καταχωρείται» και όχι » καταχωρίζεται».

    • Σας ευχαριστούμε για την επισήμανση και χαιρόμαστε που παρακολουθείτε το ιστολόγιο μας .Παρά τις πιέσεις της σύγχρονης γλωσσικής πραγματικότητας το (καταχωρώ, καταχώρηση) είναι ένα από τα «καθιερωμένα λάθη» παρόλα αυτά θα επιμείνουμε στη χρήση των ορθών τύπων (καταχωρίζω, καταχώριση), όσο κι αν αυτοί μπορεί να ηχούν πλέον παράξενα στ’ αφτιά πολλών χρηστών της νέας ελληνικής γλώσσας.
      Με εκτίμηση

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.