Eπιστολή προς γονείς με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολείων.

Επιστολή προς γονείς

Η επιστροφή στο σχολείο στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19, αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές, τις οικογένειές τους και όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Επανασυνδεόμαστε σε μια διαφορετική πραγματικότητα.

Τα τμήματα θα χωριστούν σε δύο υποτμήματα το καθένα και θα γίνει μάθημα εκ περιτροπής. Το υποτμήμα 1 θα έρθει την πρώτη εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και το υποτμήμα 2 θα έρθει Τρίτη-Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα το υποτμήμα 1 θα έρθει Τρίτη- Πέμπτη και το υποτμήμα 2 Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και έτσι εναλλάξ θα συνεχιστούν τα μαθήματα έως και την 26η Ιουνίου ημέρα λήξης της σχολικής χρονιάς.

Για την αποφυγή συνωστισμού κατά την προσέλευση και αποχώρηση των νηπίων οι μαθητές της κυρίας Μίνας και της κυρίας Μαρίας θα προσέρχονται και θα αποχωρούν από την κεντρική είσοδο του σχολείου. Οι μαθητές της κυρίας Πολυχρονίτσας από την είσοδο της τάξης τους και οι μαθητές της κυρίας Μαριάννας περνώντας πίσω από το κεντρικό κτίριο θα εισέρχονται στο προκάτ.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο κτίριο του σχολείου κανενός πέραν των μαθητών. Οι γονείς μπορούν να κλείνουν ένα ραντεβού κατόπιν συνεννόησης με τη δασκάλα και τη Δ/νση του σχολείου.

Αμέσως μετά την προσέλευση οι μαθητές θα πλένουν τα χέρια με σαπούνι και νερό καθώς και πριν το φαγητό, μετά από την χρήση της τουαλέτας και του διαλείμματος. Η χρήση αντισηπτικού υγρού θα γίνεται κάθε φορά που οι μαθητές θα αλλάζουν γωνιά(κέντρο ενασχόλησης).

Το κάθε τμήμα θα βγαίνει ξεχωριστά διάλειμμα.

Τα παιχνίδια της τάξης θα μειωθούν κατά το ήμισυ και στο τέλος της ημέρας θα πλένονται από το προσωπικό καθαριότητας του νηπιαγωγείου.

Σε κάθε παγκάκι και τραπεζάκι θα κάθονται δύο μαθητές και στα κέντρα ενασχόλησης μέχρι τρεις.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ συνίσταται πριν την προσέλευση των μαθητών τα παιδιά να θερμομετρούνται.

Δεν επιτρέπεται μαθητής, δάσκαλος και συνοδός μαθητή να προσέρχεται στο σχολείο με πυρετό και συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

Σε περίπτωση πυρετού και συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού τόσο του μαθητή όσο και του γονέα παρακαλείστε να ενημερώσετε άμεσα τη Δ/νση του σχολείου.

Οι άνθρωποι έχουμε την ικανότητα να τα καταφέρνουμε στα δύσκολα και θα τα καταφέρουμε

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!

Με εκτίμηση

Οι Νηπιαγωγοί του 2ου Νηπ/γείου Άνω Λιοσίων