ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

images

 

YΛΙΚΑ: 1 κιλό αλεύρι, 1/2 κούπα γάλα φρέσκο, 4 αβγά, 1 βανίλια, 1 κ 1/2 κούπα ζάχαρη, 30 γρ αμμωνία, μία τσιμπιά αλάτι, 1 κούπα βούτυρο χύμα φρέσκο

 

Σε μία λεκάνη ρίχνω το αλεύρι και κάνω μία λακκούβα. Έχω λιώσει το βούτυρο και το ρίχνω μέσα στη λεκάνη και ανακατεύω. Στο μίξερ χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη ρίχνω και τη βανίλια. Έχω εν τω μεταξύ ζεστάνει το γάλα και έχω ρίξει μέσα την αμμωνία και ανακατεύω λίγο με το κουτάλι μέχρι να φουσκώσει. Στη συνέχεια το ρίχνω στο μίξερ με το μείγμα με τα αβγά και τέλος βάζω το αλεύρι. Ζυμώνω μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή. Πλάθω τα κουλουράκια σε ό, τι σχήμα επιθυμώ. Τα αλείφω με αβγό, βάζω αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και  τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

 

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!!!