Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (Code week)

Την τρέχουσα χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, μια εθελοντική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προωθεί τον προγραμματισμό, την υπολογιστική σκέψη και τον ψηφιακό γραμματισμό.

Σε συνεργασία, λοιπόν, με τη Σύμβουλο Εκπ. Νηπιαγωγών Ν. Ιωαννίνων και με σχολεία της Ηπείρου οργανώσαμε την πρώτη δράση μας που αφορούσε φθινοπωρινά αινίγματα. Τα παιδιά σε ομάδες καλούνταν να δώσουν τη σωστή απάντηση στο αίνιγμα και να οδηγήσουν την Bee-Bot (προγραμματιζόμενο ρομπότ δαπέδου) στη λύση.

Όσον αφορά τη δεύτερη δράση, αποφασίσαμε να «Πάμε για αρκούδες»! Με αφόρμηση το παιχνίδι «Θα πάω για αρκούδες» περισσότερα από διακόσια σχολεία σε όλη την Ελλάδα συνεργάστηκαν και υλοποίησαν τις εξής δραστηριότητες: 1) δραστηριότητα ενσώματη με προγραμματισμό (χωρίς υπολογιστή), 2) δραστηριότητα κατά την οποία αξιοποιήσαμε την Bee-Bot και 3) αναπαραστατικά, όπου σε φύλλο εργασίας σχεδιάσαμε τη διαδρομή από την αρκουδίτσα μέχρι τη φωλιά και γράψαμε τον κώδικα με βελάκια.

teliko

Συμμετοχή στο πρόγραμμα σχολικής επιβράβευσης ΑΦΗΣ

Το σχολείο μας φέτος συμμετέχει στο πρόγραμμα Σχολικής Επιβράβευσης ΑΦΗΣ για την ανακύκλωση μπαταριών με θέμα: «Η Batrick και ο Ρόκι σε νέες μπαταριοπεριπέτειες!», μια δράση που συνδυάζει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση με τη χαρά της συμμετοχής για έναν κοινό σκοπό: ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον για όλους. Σας καλούμε όλους να ανακυκλώνεται τις μπαταρίες στον ειδικό κάδο συλλογής που βρίσκεται στον χώρο του σχολείου. Με αυτόν τον τρόπο συγκεντρώνουμε πόντους και σαν επιβράβευση, η ΑΦΗΣ θα δωρίσει σπουδαία έπαθλα στα σχολεία και στους μαθητές που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις μεγαλύτερες ποσότητες μπαταριών προς ανακύκλωση.

AFHS

Επίσκεψη αστυνομικών στο σχολείο μας!

Μια ξεχωριστή επίσκεψη, που εντυπωσίασε τους μικρούς μας μαθητές, δεχτήκαμε σήμερα, 13/10/25, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών και στα πλαίσια της Δράσης Ενεργού Πολίτη με τίτλο «Εργαλειοθήκη (toolkit) για περίπτωση ανάγκης». Ένστολοι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων μας ενημέρωσαν για τον σημαντικό ρόλο τους σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, απάντησαν στις απορίες μας, ενώ είδαμε από κοντά τον εξοπλισμό τους και το ανακριτικό όχημα. Επιπλέον, τα παιδιά εξοικειώθηκαν με την εικόνα των αστυνομικών και καλλιεργήθηκε το αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας προς την Ελληνική Αστυνομία. Τους ευχαριστούμε για την ανταπόκριση στο αίτημά μας!

teliko 2

COP30 (Γράμμα στους ηγέτες)

Από τις 10 έως τις 21 Νοεμβρίου 2025, οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντιούνται στη Βραζιλία για την 30η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP30). Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) ενώνει δυνάμεις με το WWF Ελλάς για να ακουστεί η φωνή των μαθητών/τριών της Ελλάδας μέχρι τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον πρόεδρο της COP30 στη Βραζιλία. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, συμμετείχαμε και εμείς στη δράση «Γράμμα στους ηγέτες» ζωγραφίζοντας τα δικά μας μηνύματα για την περιβαλλοντική κρίση.

teliko 1

 

12η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με το σύνθημα «Αθλούμαστε όλοι μαζί», γραμμένο με πλαστικά καπάκια, γιορτάσαμε στο σχολείο μας τη 12η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2025. Κύριος στόχος η ανάδειξη της παιδαγωγικής αξίας του σχολικού αθλητισμού και η καλλιέργεια των αξιών και αρετών που απορρέουν από αυτόν.

Αποφασίσαμε λοιπόν να μειώσουμε το οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου μας μέσω του αθλητισμού. Αρχικά, δημιουργήσαμε αθλητικό εξοπλισμό από ανακυκλώσιμα υλικά (μπάλες από εφημερίδες, πλαστικά μπουκάλια για το παιχνίδι των κρίκων και τενεκεδάκια αλουμινίου για τον πύργο) και οργανώσαμε τις αθλητικές μας δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, μας επισκέφτηκαν οι προπονητές ποδοσφαίρου κ. Στέφανος Σιόντης και κ. Νίκος Βλάχος και μέσω οργανωμένων αθλητικών δραστηριοτήτων ασκήσαμε το σώμα μας, αναπτύσσοντας σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες.

Τέλος, ακολούθησε η απονομή μεταλλίων από ανακυκλώσιμα υλικά!

TELIKO