11/3/2013 – 15/3/2012

Να που έφτασε η τρίτη εβδομάδα της Αποκριάς!!!!

Αφού τις δύο πρώτες εβδομάδες ασχοληθήκαμε με θέματα πολύ διαφορετικά από τις Αποκριές, αποφασίσαμε την τελευταία εβδομάδα να …πέσουμε με τα μούτρα στη διασκέδαση και τις προετοιμασίες για την αποκριάτικη γιορτούλα μας!!

Τί χρειάζεται μία σωστή αποκριάτικη γιορτή; Καθήσαμε και γράψαμε όλοι μαζί μία λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστούμε όλη αυτή την εβδομάδα:

  • Μάσκες
  • αστεία καπέλα
  • λαστιχάκια για τις μάσκες
  • περούκες
  • μουσική
  • φαγητά
  • γλυκά
  • αποκριάτικα παιχνίδια
  • μπαλόνια
  • στολίδια για την τάξη

και άλλες πολλές ιδέες γέμισαν το χαρτί μας και βαλθήκαμε σιγά-σιγά να ετοιμαζόμαστε για την Παρασκευή.

Τί θα ντυθούμε; Ε, όχι πάλι αυτές τις στολές που πουλάνε στα μαγαζιά! Όπως και πέρυσι, εμείς οι ίδιοι αποφασίσαμε τί θα ντυθούμε την Παρασκευή, και ετοιμάσαμε μόνοι μας τη μεταμφίεσή μας!
Φέτος αποφασίσαμε να έχουμε σαν θέμα τον κλόουν, και το σχέδιό μας μπήκε σε εφαρμογή:

Φτιάξαμε αστεία καπέλα από χάρτινα πιατάκια
Φτιάξαμε μια περούκα από γκοφρέ χαρτί
βάψαμε τα πρόσωπά μας
πήραμε μπαλόνια και παίξαμε πολλά καινούρια παιχνίδια, χορέψαμε και διασκεδάσαμε

…αλλά πάντα στο μυαλό μας είχαμε και τις φανταστικές στολές που θα θέλαμε να φορέσουμε αν κάναμε ένα αποκριάτικο πάρτυ έξω από το σχολείο.

Γιατί να μείνουμε παραπονεμένοι; Βγάλαμε φωτογραφία τον εαυτό μας, φορτώσαμε τις φωτογραφίες στο TuxPaint και το Revelation Natural Art, και ζωγραφίσαμε πάνω στη φωτογραφία μας μια στολή! Πειρατές, δράκοι, σκυλιά, μπαλαρίνες, μεταμορφώσαμε τις φωτογραφίες μας με πολύ μεράκι και σύντομα θα σας τις παρουσιάσουμε!!!

Και από φαγητό; Οι μαμάδες ετοίμασαν τον μπουφέ της Παρασκευής (και τον τιμήσαμε με το παραπάνω) την μεγαλύτερη όμως επιτυχία είχε το γλυκό φιδάκι μας, που φτιάξαμε και φέτος για να γλυκαθούμε!

Με τη βοήθεια της μαμάς Νόπης την Πέμπτη μετρήσαμε, κόψαμε, λιώσαμε, ανακατέψαμε, στολίσαμε και φτιάξαμε το πιο σούπερ γλυκό για τια απόκριες. Την Παρασκευή δεν φάγαμε απλά, “του δώσαμε και κατάλαβε”!!!

Τί άλλο κάναμε στην γιορτή μας; Χορέψαμε (πολύ), χοροπηδήσαμε (περισσότερο), παίξαμε αποκριάτικα και άλλα παιχνίδια, χορέψαμε το Γαϊτανάκι και άλλους χορούς, ξαναχορέψαμε, φάγαμε και στο τέλος της ημέρας, έκπληξη!!!! Φορέσαμε τα καπέλα μας, βαφτήκαμε, βάλαμε το καλό μας παπιγιόν, πήραμε τα μπαλόνια μας και επιστρέψαμε στο σπίτι μας ντυμένοι κλόουν!!!

Ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή σε όλους, ένα ξεκούραστο τριήμερο και μια καταπληκτική Καθαρή Δευτέρα!!!

Από την Τρίτη θα δούμε τα ποιήματα της γιορτής, θα μιλήσουμε για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και το νόημά της και, αν επιτρέψει ο καιρός, θα κάνουμε και μια δοκιμαστική παρέλαση για να προετοιμαστούμε για την παρέλαση στις 25 Μαρτίου στο χωριό!!
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *