6fBX1gid

Έκθεση PABLO PICASSO στους Δελφούς – Εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) στους Δελφούς

Στο πλαίσιο του εορτασμού των πενήντα ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, αλλά και των συνεχιζόμενων από πέρσι εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο για τα πενήντα χρόνια από τον θάνατο του Πικάσο, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών διοργανώνει μια εικαστική έκθεση με σπάνιες αφίσες και κεραμικά με τίτλο:

PABLO PICASSO

Ο ιδιοφυής αγωνιστής της τέχνης και της δημοκρατίας μέσα από σπάνιες αφίσες και κεραμικά του.

Επιμέλεια έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς

Στην έκθεση  παρουσιάζονται σπάνιες, αυθεντικές αφίσες που φιλοτέχνησε ο Πάμπλο Πικάσο, με την τεχνική της λιθογραφίας, της χαλκογραφίας, του λινόλεουμ και αρκετές από τις οποίες έχει υπογράψει.

Σήμερα 18 Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων και μετά την επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών, συνεχίσαμε την όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή μας με επίσκεψη με τους μαθητές/τριές μας και τους γονείς καθώς και την ξεναγό μας κ. Παγώνα Ζαχαροπούλου, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών για να δούμε την έκθεση.

Πριν την επίσκεψη υλοποιήθηκαν στο σχολείο δραστηριότητες που στόχο είχαν τη γνωριμία των παιδιών με τον σπουδαίο Ισπανό ζωγράφο και το έργο του, γι αυτό και τα παιδιά ήταν αρκετά εξοικειωμένα.

Μοναδική η στιγμή που αναγνώρισαν την αφίσα με τον πίνακα “Χέρια με λουλούδια” που είχαν φιλοτεχνήσει και τα ίδια, παίρνοντας έμπνευση από αυτόν!

Κορυφαία, άκρως ενδιαφέρουσα, αξέχαστη και μοναδική εμπειρία για όλους μας!

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που βρίσκεται πάντα δίπλα στις ανάγκες του σχολείου, την Πρόεδρο κ. Κατερίνα Ζαχαροπούλου για τη διοργάνωση της εκδρομής και την αμέριστη συμπαράσταση στο σχολικό μας έργο, καθώς και την ξεναγό μας κ. Παγώνα Ζαχαροπούλου για τις τόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας παρείχε και την αγάπη που επέδειξε στους μαθητές/τριές μας!

     804Ty kC    tKoJ1s l     6fBX1gid   q5xosiUe   gjxHb4py   cYMsKV1Z   DOanqgYv  SFg8aJU3     vh3FMgih    S Sj2u0M       vdP97lqX   Z45UAoWQ    Eqga1O9O    HcJbMLWz    JweWmTpE   K9W3OWLe 2 g4dPiX  4Tyi36Hu   6fomtpUL   8ON8S88Z   JqTDnO7z   71FFOybs      bvOdfgV6    Vv8g5oNW    UNFEKQUA   p14hVf O

Προσωπογραφία με ομαδική εργασία και “Τα χέρια με λουλούδια”, με τη φαντασία των παιδιών!

 

mMzVNnkv  qWaq1Mrm 804Ty kC lUtKKPI 3gTbEabe   37XHsmet    vDtE43Pc y3zrNb F   u9Dv9VDH

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση