8yzg5a4d

18 Μαΐου – Διεθνής Ημέρα Μουσείων – Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών

Διεθνής Ημέρα Μουσείων σήμερα 18 Μαΐου και επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών, σε μια εκδρομή που έγινε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και την πρόεδρο κ. Ζαχαροπούλου Κατερίνα.

Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί, ξεναγηθήκαμε στις αίθουσες του Μουσείου από την ξεναγό κ. Παγώνα Ζαχαροπούλου, την οποία ευχαριστούμε θερμά!

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά εκθέματα τα οποία έχουμε διαπραγματευτεί στην τάξη με ποικίλες δραστηριότητες, μιας και πριν την εκδρομή υλοποιήθηκαν στο σχολείο σχέδια δράσης, που στόχο είχαν τα παιδιά να αποκομίσουν πληροφορίες για ορισμένα από τα έργα που εκτίθενται στο Μουσείο των Δελφών, καθώς και να περιηγηθούν εικονικά στους χώρους του. Έτσι μεταξύ άλλων, θαύμασαν από κοντά τον Ηνίοχο, τους κούρους Κλέοβι και Βίτων, την Σφίγγα των Ναξίων, τον Ομφαλό της Γης, εκθέματα με τα οποία ασχοληθήκαμε στο σχολείο! Και ήταν πράγματι εντυπωσιακό που τα εντόπιζαν μόνα τους μέσα στις αίθουσες!

Και μετά την περιήγηση στο Μουσείο, το πρόγραμμα είχε πικ νικ με θέα το Δελφικό Τοπίο και τον Κρισσαίο Κόλπο και έπειτα παιχνίδι στο γήπεδο, ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την ξεναγό κ.  Παγώνα Ζαχαροπούλου για την Αμφικτυονία των Δελφών και γενικά για την ιστορία της περιοχής.

Η εμπειρία μοναδική και αξέχαστη και οι πληροφορίες που όλοι αποκομίσαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες!

Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που βρίσκεται πάντα δίπλα στις ανάγκες του σχολείου μας, την Πρόεδρο κ. Κατερίνα Ζαχαροπούλου για τη διοργάνωση της εκδρομής και την αμέριστη συμπαράσταση στο σχολικό μας έργο, καθώς και την ξεναγό μας κ. Παγώνα Ζαχαροπούλου για τις τόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας παρείχε και την αγάπη που επέδειξε στους μαθητές και μαθήτριές μας!

Η ξενάγηση στο Μουσείο

8yzg5a4d   Ay yDy3z   23AncLR9 CHRS6I5   eBS66Kat  kqxA6EeY   VQX8zZ63 2fVL7XSY kY0phTXQ    B mOro6k   MxBHppdf   ru LkgUf   1skcJfFN    INOR1Q7B  tDpEkAs znPnmgh8   w6yDVXVc    CdE7WBWl    gGEDd5cn h3iFXQLL   9g pkYkj    hT1x6LzZ    AUDymYFI   IF5WsTHR      KiNe2UmA   MF0EmwpO  pGHoi 0J r1FAdH7C  Tn9Vv0Qk U91ToFUI UssZZ9fw v0cNSfoI    VTYBjzw    Y13y1wkJ

Πικ νικ με θέα το Δελφικό Τοπίο και τον Κρισσαίο Κόπλο – παιχνίδι στο γήπεδο και συζήτηση με την ξεναγό μας.

a3g9mFLg   U09XhcDC   RCanTA9B   QDGNF2tS   ijjfD7rv  wZuBKA8Y

Οι ομαδικές εργασίες των μαθητών/τριών μας

9oSlxXf1 1   q4 vcu9S   qqsL ERa   bcyZpClc   SKnvS874 122LaIiOw 1   cMWHlg9   lqZs5Wvo s3HG1Rxs 1     CwkM92CD   hXhIKPTI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση