Αντιμετώπισε τον καύσωνα

1) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:

Αντιμετώπισε τον καύσωνα! – Αφίσα για μικρότερα παιδιά (αντιστοίχιση) 😎 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΣΤΟΧΟΙ:

Άσκηση ταξινόμησης και αντιστοίχισης, με σκοπό τη δημιουργία διαδραστικής αφίσας με τις καλές και κακές πρακτικές κατά τη διάρκεια του καύσωνα. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να εμπεδώσουν οι μαθητές τι πρέπει να κάνουν, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα. Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο της άσκησης είναι η τοποθέτηση των εικόνων στα σωστά πεδία της αφίσας, ανάλογα με το αν απεικονίζουν κατάλληλη ή ακατάλληλη ενέργεια για την προστασία από τον καύσωνα και την αποφυγή θερμοπληξίας.

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Πάτησε την εικονίτσα για να μεταφερθείς στο περιβάλλον παιχνιδιού. Ενεργοποίησε το Adobe Flash (αν χρειάζεται). Πάτησε το ερωτηματικό πάνω αριστερά για να μάθεις πληροφορίες και να πάρεις απευθείας οδηγίες.

Για να αρχίσεις πάτησε εδώ:

http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/6806?locale=el

  • Μια παρεμφερής δραστηριότητα είναι αυτή που ακολουθεί: 💡 

2) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:

Καύσωνας – Ενέργειες προφύλαξης 😉 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΣΤΟΧΟΙ:

Άσκηση ταξινόμησης σχετικά με τις κατάλληλες και τις ακατάλληλες ενέργειες σε περίπτωση καύσωνα. Στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι να δοκιμάσουν οι μαθητές τις γνώσεις τους, σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα. Το μαθησιακό αντικείμενο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εξερευνήσουν τις εικόνες και να δουν ποια ενέργεια αποδίδει η καθεμία. Στη συνέχεια, οι εικόνες πρέπει να ταξινομηθούν σωστά, ανάλογα με το αν αποδίδουν καλές ή κακές πρακτικές σε περίοδο καύσωνα.

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Πάτησε την εικονίτσα για να μεταφερθείς στο περιβάλλον παιχνιδιού. Πάτησε το ερωτηματικό πάνω αριστερά για να μάθεις πληροφορίες και να πάρεις απευθείας οδηγίες.

Για να αρχίσεις πάτησε εδώ:

http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/6777?locale=el

Καλή διασκέδαση!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση