flowers-pair_v1.0.jpg_teaser

Λουλουδοπαίχνιδα

Μπορείς να κάνεις τις παρακάτω δραστηριότητες επανάληψης που έχουν σχέση με λουλούδια και χρώματα: 💡 

1) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Ταίριαξε τα λουλούδια 🙂

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΣΤΟΧΟΙ:

Παιχνίδι μνήμης με εμπεδωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, με θέμα έξι λουλούδια. Σκοπός του παιχνιδιού είναι το ταίριασμα ανά δύο των όμοιων εικόνων. Απώτερος στόχος του μαθησιακού αντικειμένου είναι η εξοικείωση των μαθητών με γνωστά λουλούδια.

ΟΔΗΓΙΕΣ: Στο σύνδεσμο που θα βρεις παρακάτω, πάτησε πάνω στην εικόνα με τα λουλούδια για να μεταφερθείς στο περιβάλλον παιχνιδιού. Προσπάθησε να ταιριάξεις τις εικόνες με τα λουλούδια. Όταν τελειώσεις, μπορείς να ξαναπαίξεις πατώντας το κουμπί πάνω δεξιά, ώστε οι καρτέλες να γυρίσουν πάλι ανάποδα. 💡 

Για να αρχίσεις πατάς εδώ:

http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/11008?locale=el

 

2) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Διαδραστική εφαρμογή βασισμένη σε χρωματικές ομάδες και ιδιότητες. (Επανάληψη χρωμάτων) 🙄 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΣΤΟΧΟΙ:

Να θυμηθούν τα βασικά και τα συμπληρωματικά χρώματα και τις τονικές διαβαθμίσεις.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ζητείται η αντιστοίχιση χρωμάτων και τονικών διαβαθμίσεων μέσα από εικόνες κλιμακούμενης πυκνότητας. Εμφανίζονται στοιχεία από το φυσικό περιβάλλον (λουλούδια, καρποί, έντομα) και οι ορισμοί για την κάθε χρωματική ομάδα. Με την παρατήρηση και την σύγκριση των λεπτών χρωματικών διαβαθμίσεων προσδιορίζονται βασικά χαρακτηριστικά των χρωμάτων ενώ παράλληλα μέσα από την ποικιλία των στοιχείων διερευνώνται το σχήμα και η φόρμα. Κάθε σωστή επιλογή οπτικοποιείται και ξεκλειδώνει τη μετάβαση στην επόμενη εικόνα. 💡 

Πιο αναλυτικά:

Πάτησε την εικόνα για να μεταφερθείς στο περιβάλλον παιχνιδιού. Κάνεις αποδοχή του Adobe Flash, πατώντας πάνω στη σχετική ένδειξη.

Στην πρώτη διαφάνεια βλέπεις τα βασικά χρώματα. Πατώντας το κουμπάκι «συνέχεια», μεταφέρεσαι σε διαφάνειες όπου επιλέγεις 2 κίτρινα στοιχεία, 2 κόκκινα, 2 μπλε. Έπειτα, προχωράς στα συμπληρωματικά χρώματα και επιλέγεις 2 στοιχεία πορτοκαλί, 2 πράσινα, 2 μοβ.

Στην επόμενη διαφάνεια παρατηρείς πώς γίνονται τα συμπληρωματικά χρώματα και αντίστοιχα επιλέγεις δύο στοιχεία που φτιάχνουν το πράσινο, το πορτοκαλί, το μοβ.

Τέλος βλέπεις τις τονικές διαβαθμίσεις και επιλέγεις 2 στοιχεία ανοιχτό μπλε και 2 στοιχεία σκούρο μπλε.

Πάνω από το περιβάλλον εργασίας βλέπεις ενεργές απευθείας οδηγίες.

Για να αρχίσεις πατάς εδώ:

http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/6569?locale=el

     

 

   ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση