20 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά στο σπίτι

Οι μέρες για τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η στιγμή που τα σχολεία θα κλείσουν, κοντεύει. Παρακάτω παρατίθενται μερικές δραστηριότητες για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας στις διακοπές των Χριστουγέννων.

1. Φτιάχνουμε στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

Αυτή η πρόταση δεν λείπει από κανένα Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης μέχρι τώρα και είναι μια δραστηριότητα που αρέσει πολύ στα παιδιά.

Το γεγονός ότι δημιουργούν κάτι από την αρχή και έπειτα το βλέπουν τοποθετημένο στο δέντρο, τα ενθουσιάζει ιδιαίτερα.

Οι επιλογές που έχετε για τη δημιουργία των δικών σας στολιδιών, είναι πολλές.

Ωραίες και εύκολες ιδέες είναι επίσης τα στολίδια με πομ πομ και τα στολίδια με σύρμα πίπας.

20 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά.

2. Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες.

Σε ποιο παιδί δεν αρέσουν οι χειροτεχνίες;

Εμείς έχουμε φτιάξει και προτείνουμε να φτιάξετε και εσείς Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με γλωσσοπίεστρα, να δημιουργήσετε εύκολα Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά όπως αυτό το DIY Χριστουγεννιάτικο καδράκι ή να κατασκευάσετε μουσικά όργανα, όπως τα κουδουνάκια που φτιάξαμε για να συνοδεύσουμε τα τραγούδια μας.

3. Ζωγραφίζουμε.

Μια απλή δραστηριότητα αλλά με σίγουρη επιτυχία, η ζωγραφική δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης με χρώματα.

Οι επιλογές που έχετε για την ζωγραφική είναι είτε να ζωγραφίσετε κάτι ελεύθερα με Χριστουγεννιάτικο θέμα, είτε να εκτυπώσετε και να χρωματίσετε Χριστουγεννιάτικες χρωμοσελίδες.

Μια άλλη εναλλακτική πρόταση είναι αυτές οι Χριστουγεννιάτικες χρωμοσελίδες με πλαίσιο γύρω γύρω, οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν σε καδράκι και να γίνουν δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα.

 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες

4. Φτιάχνουμε μπισκότα.

Φυσικά από μια τέτοια λίστα δε θα μπορούσε να λείπει και μία συνταγή. Αυτή η συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι η αγαπημένη μας και την φτιάχνουμε κάθε χρόνο.

Τα παιδιά λατρεύουν να μπλέκονται στη κουζίνα και η διαδικασία αλλά και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικά.

20 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες

5. Φτιάχνουμε και παίζουμε με Χριστουγεννιάτικα παζλ.

Για την δημιουργία των Χριστουγεννιάτικων παζλ, υπάρχουν δύο εναλλακτικές προτάσεις.

Η μία εναλλακτική είναι η δημιουργία παζλ με γλωσσοπίεστρα και η άλλη πιο απλή και γρήγορη είναι τα εκτυπώσιμα παζλ.

Οτιδήποτε και αν επιλέξετε από τα δύο είναι σίγουρο ότι θα αρέσει στα μικρά παιδιά και θα απασχοληθούν για ώρα.

 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά.

6. Παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια.

Μια αγαπημένη μας συνήθεια γενικά αλλά και ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων, είναι να παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια.

7. Εκτυπώνουμε και παίζουμε.

Αν πάλι βαρεθήκατε τα δικά σας επιτραπέζια και θέλετε κάτι διαφορετικό, σας έχουμε προτάσεις Χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών που με μία εκτύπωση είναι έτοιμα.

Οι επιλογές που έχετε είναι ανάμεσα στο Παιχνίδι με τον τροχό, στο Χριστουγεννιάτικο Bingo, στο Στόλισε το δεντράκι σου που είναι και μια εξαιρετική δραστηριότητα λεπτής κινητικότητας και στο Δώσε τα μπισκοτάκια στον Άγιο Βασίλη.

8. Παίζουμε το Κυνήγι των Κρυμμένων ζαχαρωτών και Χριστουγεννιάτικο κυνήγι Θησαυρού.

Μια διασκεδαστική δραστηριότητα που θα αρέσει σίγουρα στα παιδιά είναι το Χριστουγεννιάτικο κυνήγι Θησαυρού και ειδικά αν ο θησαυρός είναι κάποιο παιχνίδι τότε τα παιδιά θα ενθουσιαστούν.

Εναλλακτικά για κάτι πιο απλό και γρήγορο, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία είναι το Κυνήγι των Κρυμμένων ζαχαρωτών.

Αυτά τα παιχνίδια είναι περισσότερο κινητικά και ιδανικά για μέσα στο σπίτι.

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά

9. Γράφουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

Μια δραστηριότητα που απαραίτητα πρέπει να κάνει κάθε παιδί τα Χριστούγεννα, είναι να γράψει το δικό του γράμμα στον Άγιο Βασίλη για να του ζητήσει το δώρο που επιθυμεί.

10. Φτιάχνουμε ετικέτες για τα δώρα.

Μια διαδικασία που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι τα Χριστούγεννα είναι η ανταλλαγή των δώρων. Μόλις ολοκληρώσετε το τύλιγμα, δημιουργήστε μαζί με τα παιδιά τις δικές σας ετικέτες και τοποθετήστε τες στα δώρα σας.

11. Δημιουργούμε DIY Χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Μαζί με τα δώρα μη ξεχάσετε να χαρίσετε ή να στείλετε σε όσους είναι μακριά και DIY Χριστουγεννιάτικες κάρτες για να ευχηθείτε Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές.

12. Μαθαίνουμε με Χριστουγεννιάτικα φύλλα εργασίας.

Σε αυτή τη κατηγορία συνδυάζεται η διασκέδαση με τη μάθηση. Μέσα από χαρούμενα φύλλα εργασίας και εκτυπώσιμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες τα παιδιά θα περάσουν ευχάριστα την ώρα τους ενώ παράλληλα θα εξασκήσουν γνώσεις και δεξιότητες.

Οι επιλογές είναι αρκετές αφού μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτά τα Χριστουγεννιάτικα φύλλα εργασίας, στο φετινό μας Βιβλίο δραστηριοτήτων για τα Χριστούγεννα, σε αυτές τις ασκήσεις Παρατηρητικότητας και σε αυτές τις σελίδες που εξασκούν αποκλειστικά την χρήση του ψαλιδιού.

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά

13. Μαθαίνουμε τους αριθμούς.

Τώρα πάμε σε πιο εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν τους αριθμούς μέσα από παιγνιώδη πάντα τρόπο.

Αυτές οι 3+1 Χριστουγεννιάτικες αριθμητικές δραστηριότητεςοι κάρτες με τους αριθμούς από το 1 έως το 10, οι πίνακες αρίθμησης και το παιχνίδι I spy θα σας δώσουν πολλές ιδέες για το πώς να κάνετε την εκμάθηση των αριθμών παιχνιδάκι.

14. Μαθαίνουμε τα γράμματα.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες συνεχίζονται και περνάμε στην εκμάθηση του αλφάβητου.

Στην εξάσκηση της αναγνώρισης των γραμμάτων θα σας βοηθήσουν οι κάρτες με τα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια αλλά και οι κάρτες με τις μπάλες και τα γράμματα.

15. Μαθαίνουμε τα σχήματα.

Η εκμάθηση και αναγνώριση των σχημάτων είναι ακόμη μία βασική δεξιότητα που θα πρέπει να αποκτήσουν τα παιδιά από αρκετά νωρίς.

Οι Χριστουγεννιάτικες αυτές κάρτες και οι προτεινόμενες δραστηριότητες θα βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά

16. Μαθαίνουμε τα χρώματα.

Αν βρίσκεστε σε περίοδο που θέλετε να δουλέψετε με τα παιδάκια σας τα χρώματα, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας αυτό το παιχνίδι ταξινόμησης και εκμάθησης χρωμάτων και την δραστηριότητα με τα χρωματιστά Χριστουγεννιάτικα δεντράκια.

17. Γνωρίζουμε…

Στην κατηγορία “γνωρίζουμε” συγκεντρώσαμε 3 δραστηριότητες μέσα από τις οποίες τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα συναισθήματα τους, τα μεγέθη των αντικειμένων και να εξασκήσουν την συγκέντρωση και τη μνήμη τους.

18. Διαβάζουμε Χριστουγεννιάτικα βιβλία.

Θεωρούμς πως η  ανάγνωση Χριστουγεννιάτικων βιβλίων είναι η πιο απολαυστική δραστηριότητα των εορτών.

Οι επιλογές που έχουμε σε καλά Χριστουγεννιάτικα βιβλία είναι πάρα πολλές και εδώ μπορείτε να δείτε τις δικές μας Χριστουγεννιάτικες Βιβλιοπροτάσεις, περσινές και φετινές.

19. Παίζουμε πλαστελίνη.

Το παιχνίδι με την πλαστελίνη το προτιμούν τα μικρά παιδιά και ειδικά αν συνδυαστεί με Χριστουγεννιάτικα σχέδια, γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Αν δεν έχετε πλαστελίνη, μπορείτε να φτιάξετε την δικιά σας.

20. Christmas bucket list.

Σε αυτή τη Χριστουγεννιάτικη bucket list μπορείτε να πάρετε μερικές απλές ιδέες, για να περάσετε όμορφα με τους αγαπημένους σας αυτές τις γιορτές.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Πηγή: 20 μοναδικές Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά. (paixnidikaidimiourgia.gr)

28η Οκτωβρίου 2023- Εθνική Εορτή

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας την ημέρα αυτή της εθνικής επετείου του ΟΧΙ, απήγγειλαν ποιήματα για την Ελλάδα και τους ήρωες του 1940. Τα ποιήματα εμπλουτίστηκαν με τραγούδια που τιμούσαν την ελληνική σημαία και το ελληνικό έθνος.

Στη συνέχεια ακολούθησε παρέλαση στον αύλειο χώρο του σχολείου. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την απαγγελία του εθνικού μας ύμνου από όλα τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς.

IMG 040fd225e9aa86ae96465eb1e3b0cdbb V

IMG 8c447ca430aa46d0bb801160e6c1f5d4 V

 

IMG 52fee3994088997c18a26780c7086c10 V 1

 

IMG 33fa28499c29d71cac51783ecf726e7a V

  • IMG 7494b0f0299be5bc2bcf0211e9042428 V
  • IMG f74787bc8f1e997bdac034a8de331e99 V

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023

Ο Οκτώβρης ξεκίνησε με τις Παγκόσμιες ημέρες της Τρίτης Ηλικίας και της Παγκόσμιας Ημέρας των Αδέσποτων Ζώων. Παρακάτω είναι αναρτημένες οι δραστηριότητες των παιδιών για τις αντίστοιχες Παγκόσμιες Ημέρες.

 

 

IMG 335b329758c00287b23c4de68aa75d3c V 2 20230929 113836 2 20230929 113758 20231004 115908 IMG 60d13c197110e93d1f0db0da06f32bd5 V

Εκπαιδευτικό προσωπικό (2023-2024)

ΦΑΚΙΩΛΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΕ60 (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΘΥΝΤΡΙΑ)

ΔΑΒΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΕ60 ΤΜΗΜΑ 1

ΑΝΥΣΙΑΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ60 ΤΜΗΜΑ 2

ΚΛΕΙΟΥΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ60 ΤΜΗΜΑ 3

ΠΑΝΤΙΔΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΕ60 ΤΜΗΜΑ 4

ΤΣΙΝΤΩΤΑ ΕΥΘΑΛΙΑ ΠΕ60

ΛΥΧΝΑ ΣΟΦΙΑ ΠΕ60 (ΔΥΕΠ)

ΒΑΡΣΑΜΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕ06

ΒΛΑΧΟΚΩΣΤΑ ΑΝΝΑ ΠΕ60 ΕΑΕ

ΣΑΛΙΑΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕ06 (ΔΥΕΠ)

ΖΙΑΚΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΕ60 ΕΑΕ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΕ30

ΓΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΕ60