Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. H πένθιμη ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας και η χαρά που τη διαδέχεται το βράδυ της Ανάστασης βιώνονται με την ίδια κατάνυξη και τον ίδιο ενθουσιασμό από ολόκληρο το Χριστιανικό κόσμο.

Ένα έθιμο είναι το βάψιμο αβγών.Τα κόκκινα πασχαλινά αβγά αποτελούν παράδοση αιώνων του ορθόδοξου κόσμου, συμβολίζοντας όχι μόνο το αίμα του Χριστού, αλλά και τη χαρά της Ανάστασης. Το βάψιμο τους γίνεται ανήμερα τη Μεγάλη Πέμπτη και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εθιμοτυπικού των ημερών, όπως και το τσούγκρισμα που γίνεται την ημέρα της Ανάστασης.

ΠΡΟΤΑΣΗ 1:Bάψτε μαζί με τα παιδιά σας αυγά και στείλετε φώτο από το αποτέλεσμα και τη διαδικασία(δίχως να φαίνονται τα παροσωπάκια των παιδιών).
ΠΡΟΤΑΣΗ2:Κρύψτε σοκολατένια αυγά στο σπίτι και παίξτε με τα παιδιά το παιχνίδι του χαμένου αβγού.Όταν θα πλησιάζει ο κάθε παίκτης το αβγό θα λέτε ΖΕΣΤΗ,όταν θα απομακρύνεται θα λέτε κρύο
To Πάσχα συνηθίζουμε να φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια
ΠΡΟΤΑΣΗ 3:Φτιάξτε κουλουράκια μαζί με τα παιδιά.
ΥΛΙΚΑ
200 gr. βούτυρο
210 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
760 gr. αλεύρι μαλακό
100 ml. γάλα
3 αυγά και 2 κρόκους
1 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κάψουλες βανιλλίνη
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
Εκτέλεση
1 Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 30 λεπτά και χτυπάμε στο μίξερ για 3-4 λεπτά να αφρατέψει χρησιμοποιώντας το φτερό.
2Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και 1 κουταλάκι ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Προσθέτουμε στο μείγμα ένα-ένα τα αυγά, θα χρησιμοποιήσουμε 3 αυγά και 1 κρόκο.
3Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα μαζί με 1 φλούδα από το πορτοκάλι και το λεμόνι. Το αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρά και προσθέτουμε τις κάψουλες βανιλλίνης, την σόδα και το baking powder, ανακατεύουμε καλά.
4Συνεχίζουμε στον κάδο του μίξερ, προσθέτοντας 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το γάλα, σταδιακά ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη.
5Σταματάμε το χτύπημα και αφήνουμε την ζύμη 10 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C. και καλύπτουμε ένα μεγάλο δίσκο ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί.
6Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, για κουλουράκια με μέτριο μέγεθος η ζύμη θα πρέπει να έχει βάρος περίπου 25 gr.
7Χτυπάμε τον κρόκο με 1 κουταλιά της σούπας νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε περίπου για 20 λεπτά στους 170ο C.
ΠΡΟΤΑΣΗ 4:ΠΑΖΛ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ.Παιδιά!!!!!Στους παρακάτω συνδέσμους κάνετε κλικ και παίζετε με τα παζλ
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=318b559a3ed7
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=11efa347e177
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ
