eTwinning έργα στο 2ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου

Για τη σχολική χρονιά 2021 -2022 το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε τρία eTwinning έργα!

twinning

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Μέσω του eTwinning, εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη συνεργάζονται στο πλαίσιο διεθνών σχολικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετέχουν σχολικά ιδρύματα από 34 ευρωπαϊκές χώρες. Tο πρόγραμμα eTwinning εξελίχθηκε από ένα εργαλείο εξεύρεσης εταίρων για τους εκπαιδευτικούς σε μία πλούσια, πανευρωπαϊκή κοινότητα διδασκαλίας και μάθησης. Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης.

Τα Έργα μας!

1.Everything is possible, even the impossible!

mary p

Το έργο απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου (ηλικίας 3-6 ετών) και η διάρκεια του είναι περίπου 8 μήνες (από τον Οκτώβριο έως  τον Μάιο).

Μέσα από τον διάσημο χαρακτήρα της Mary Poppins, τα παιδιά θα ανακαλύψουν αξίες όπως η φιλία, η καλοσύνη, η συνεργασία, η υγεία, η αποδοχή των διαφορών, η προστασία του πλανήτη και θα προσεγγίσουν την αγγλική γλώσσα για πρώτη φορά.

Κάθε μήνα η Mary Poppins βγάζει από τη «μαγική τσάντα» της μια ιστορία με θετικό μήνυμα και οι μαθητές θα την επεξεργαστούν( διαδικτυακά παιχνίδια και δραστηριότητες, βίντεο και τραγούδια, δράσεις στελέχους και ρομποτικής).

270b31989d77232880c5289e7227d6ee0000

 

Στο Έργο συμμετέχουν 28 εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία. 

 

2.StemSkills (Escape room)#Skills Lab

σκιλλς

Το έργο απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείων ηλικίας 4-6 ετών και η διάρκειά του αναμένεται να είναι έξι μήνες, από  τον Νοέμβριο έως  τον Μάιο.

Στόχος του είναι οι μαθητές μας να  αποκτήσουν δεξιότητες όπως κριτική σκέψη, συνεργασία, επικοινωνία, δημιουργικότητα και παράλληλα να εξοικειωθούν με τα κάστρα της πόλης-χώρας τους. Θα χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι Δωμάτιο Απόδρασης – Escape room.

Το παιχνίδι Δωμάτιο – Απόδρασης είναι ένα παιχνίδι στο οποίο μια ομάδα παικτών ανακαλύπτει συνεργατικά στοιχεία, λύνει γρίφους και ολοκληρώνει εργασίες σε ένα ή περισσότερα δωμάτια για να προχωρήσει και να επιτύχει έναν συγκεκριμένο στόχο σε περιορισμένο  χρόνο, με ενέργειες STEM και ρομποτικής.

Στο Έργο συμμετέχουν 9 εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία!

 

3. StemFables 

b5c3f895 500 1

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 4-6 ετών και η διάρκεια του είναι 6 μήνες, από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Το έργο είναι προσανατολισμένο στο Stem και εστιάζει στην επέκταση των γνώσεων και του ενδιαφέροντος των μικρών μαθητών μας στο πρωταρχικό στάδιο των τομέων της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών. Στόχος του έργου είναι να αυξήσει το ενδιαφέρον και την περιέργεια των παιδιών για το Stem, χρησιμοποιώντας ρομποτικά παιχνίδια ( Bee Bot).
Ο παππούς Αίσωπος γνωρίζει πολλούς μύθους και θέλει να τους μοιραστεί με όλα τα παιδιά. Επιλέγει λοιπόν τους αγαπημένους του, τους στέλνει στα παιδιά και τους αναθέτει Αποστολές που θα πρέπει να φέρουν σε πέρας.

ΜΥΘΟΙ 2

Στο Έργο συμμετέχουν 13 εκπαιδευτικοί, από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το συγκεκριμένο Έργο εντάσσεται στη Δράση STEM Ο3

Μέσω της δράσης επιλέχθηκαν 40 σχολεία,  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  που θα παραλάβουν 3d printer. Στη δράση επιλέχθηκε και το νηπιαγωγείο μας, με την προϋπόθεση να ιδρύσει ένα eTwinning έργο, να το ολοκληρώσει  και να κάνει αίτηση για Ετικέτα Ποιότητας.