Ενημέρωση για την Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Οδηγίες για την Υλοποίηση Σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (Webex)

 

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας όταν τα Νηπιαγωγεία θα αναστέλλουν την δια ζώσης  λειτουργίας τους  και για όλο το διάστημα που θα διαρκεί  η αναστολή , τα παιδιά θα συμμετέχουν σε σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex.

 

Κατανομή Τμημάτων

Για λόγους ομαλής λειτουργίας της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και για να έχουν όλες οι τάξεις των ίδιο αριθμό μαθητών ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Νηπιαγωγείου  Αλιάρτου, μετά από συνεννόηση με την Διεύθυνση Α/θμιας Βοιωτίας, αποφάσισε την κατανομή των παιδιών σε 3  τμήματα.

Τα 3 τμήματα θα λειτουργούν παράλληλα, με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς του κάθε τμήματος. Οι γονείς των μαθητών θα ενημερωθούν μέσω email για την υπεύθυνη της τάξης τους καθώς και για την ηλεκτρονική διεύθυνση της διαδικτυακής της τάξης.

Η Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί πρωινές ώρες από: 8.20 έως 10.40

ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

8:20 έως 8:30 είσοδος στην Ηλεκτρονική τάξη

8:30 έως 9:οο  1η Ώρα μαθήματος

9:00 έως 9:20  Διάλειμμα

9:20 έως 9:50  2η Ώρα μαθήματος

9:50 έως 10:10  Διάλειμμα

10:10 έως 10:40  3η Ώρα μαθήματος

 

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προγραμματίζονται στα πλαίσια της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης βασίζονται στις αρχές του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών και του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγραμμάτων Σπουδών για το Νηπιαγωγείο.

 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην οργάνωση βιωματικών δραστηριοτήτων, που έχουν νόημα κι ενδιαφέρον για τα παιδιά, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό στα πλαίσια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. 

Οδηγίες για τη συμμετοχή στην Τηλεδιάσκεψη

Για να συνδεθείτε σε τηλεδιάσκεψη WebEX πρέπει να γράψετε στον φυλλομετρητή σας (browser) τη δικτυακή διεύθυνση (url) της ηλεκτρονικής αίθουσας τηλεκπαίδευσης που σας έχει αποστείλει η εκπαιδευτικός.

Αυτή θα είναι της μορφής: https://minedu2-…..webex.com/meet/…. .

Παρακαλούμε καταγράψτε κάπου ή αποθηκεύστε στα αγαπημένα (bookmarks) τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών τάξεων που σας κοινοποιούν οι εκπαιδευτικοί.

Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε σε τηλεδιάσκεψη, θα σας ζητηθεί να «κατεβάσετε» και το πρόγραμμα αυτόματα. Μην το κάνετε προσπαθήστε να συνδεθείτε μέσω του Browser ( Goοgle chrome, mozilla firefox, ότι έχετε στον υπολογιστή σας.

Αν δεν τα καταφέρετε τότε θα κατεβάσετε  το πρόγραμμα που πρέπει να εγκαταστήσετε, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1

 

2

Όταν σας σταλεί το link ακολουθείστε τις οδηγίες…

11

 

12

εδώ περιμένετε μέχρι να σας δεχτεί η εκπαιδευτικός…

13

 

14

Πρακτικές Συμβουλές για μια επιτυχημένη τηλεδιάσκεψη:

  • Ο ρόλος των γονέων κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης είναι βοηθητικός και όχι καθοδηγητικός.

  • Οι γονείς καλούνται να επιλύουν τεχνικά θέματα (είσοδος στην πλατφόρμα, χρήση μικροφώνου….) και είναι σημαντικό να μην παρεμβαίνουν, αφήνοντας τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα.

  • Σε περίπτωση που θέλετε να θέσετε ένα ερώτημα, είναι προτιμότερο να το καταγράψετε στο chat

  •  Καθ’ όλη τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, για αποφυγή φασαρίας κρίνεται σκόπιμο τα μικρόφωνα των μαθητών να παραμείνουν κλειστά και να ανοίγουν όταν τους δίνεται ο λόγος από την εκπαιδευτικό ή όταν θέλουν να ζητήσουν τον λόγο (να θέσουν ερώτημα, να δώσουν απάντηση…)

  • Σε περίπτωση που κάποιο παιδί δε θέλει να συμμετέχει και να εκτεθεί, μπορεί να έχει την κάμερα και το μικρόφωνο απενεργοποιημένα και απλά να παρακολουθεί τη συζήτηση. Η επιλογή της κάμερας είναι δική σας.

  • Στη διάρκεια του μαθήματος τα παιδιά καλό είναι να έχουν μαζί τους μαρκαδόρους και χαρτί σε περίπτωση που τους ζητηθεί κάποια εργασία από την εκπαιδευτικό.

  •   Toυλάχιστον την πρώτη φορά είναι σημαντικό να μπείτε στην ηλεκτρονική τάξη 10 λεπτά νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα για να εξοικειωθείτε με την πλατφόρμα και να επιλυθούν τυχόν τεχνικά προβλήματα

  Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Απαγορεύετε να ανεβεί φωτογραφία παιδιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  κατά την ώρα του μαθήματος ακόμα κι αν είστε στο σπίτι σας.

https://saferinternet4kids.gr/nea/%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%B5-%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%80/

Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Για τυχόν απορίες επικοινωνήστε με το σχολείο: στο  mail@2nip-aliart.voi.sch.gr   

Και στο τηλέφωνο: 2268022482 καθημερνά από τις 8:00 ως τις 12:00 ( εφόσον ο καιρός  επιτρέπει να μεταβούν οι εκπαιδευτικοί στην Σχολική Μονάδα)

Αν το θέμα αφορά την Τηλεκπαίδευση επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη εκπαιδευτικό της τάξης σας θα σας σταλούν τα email τους.

Ελπίζουμε στην συνεργασία σας!

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου

Μαρία Γκιζλή