ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς,

Οι εγγραφές μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία της χώρας για το σχολικό έτος 2024- 2025 θα πραγματοποιηθούν από 1-20 Μαρτίου.

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Για το σχολικό έτος 2024-2025 θα εγγραφούν ηλεκτρονικά μαθητές και μαθήτριες γεννημένοι/ες το 2020 ,προνήπια και οσοα γεννήθηκαν ττο 2019 ως νήπια.Όσα παιδιά είναι ήδη γραμμένα στο σχολείο ,δεν χρειάζονται επανεγγραφή

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

 -Οι γονείς και κηδεμόνες με τη χρήση κωδικών taxisnet συνδέονται στην εφαρμογή του gov.gr

«πρώτη εγγραφή» στον ακόλουθο σύνδεσμο https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

 -Στη συνέχεια επιλέγουν το 2ο Νηπιαγωγείο με βάση τη διεύθυνση κατοικίας τους.

 -Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας:

 Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού

τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

 α) Τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτούνται την

εγγραφή:

Τα στοιχεία του παιδιού αντλούνται από την οικογενειακή μερίδα.

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους, την οποία τεκμηριώνουν αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.

γ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή στο αναβαθμισμένο πρόγραμμα του ολοημέρου ή και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής.

δ) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

ε)Εάν δε συμπληρωθεί ο αριθμός των αιτήσεων για δημιουργία ολοήμερου τμήματος,από την Διεύθυνση Α/θμιας,κανονίζουν σε ποιο Νηπιαγωγείο της πόλης θα φοιτήσουν τα παιδιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή θα πρέπει οι γονείς να προσέλθουν υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο και να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά για να είναι έγκυρη η εγγραφή τους, κατόπιν

ραντεβού:

 1.Αίτηση εγγραφής(Θα εκτυπωθεί και θα υπογραφεί από τον έτερο γονιό/κηδεμόνα)

 2.Ατομικό δελτίο υγείας Μαθητή(ΑΔΥΜ).

 3.Βιβλιάριο υγείας του μαθητή/τριας όπου αποδεικνύονται τα εμβόλια που έχουν γίνει.

 4.Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ, εφόσον υπάρχει για μαθητή /τρια με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η γνωμάτευση διευκολύνει την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

5.Υπεύθυνη δήλωση του έτερου κηδεμόνα που πρέπει να προσκομιστεί και να είναι σύμφωνος για την εγγραφή του παιδιού στο νηπιαγωγείο καθώς και στο πρόγραμμα φοίτησης που

αναφέρεται στην αίτηση( Υποχρεωτικό πρόγραμμα/Ολοήμερο / αναβαθμισμένο/ πρωϊνή υποδοχή)

 6.Πιστοποιητικό γέννησης παιδιού σε περίπτωση προβλήματος άντλησης από το myschool ή ληξιαρχική πράξη γέννησης για όσους δε διαθέτουν πιστοποιητικό ή προέρχονται από χώρες του εξωτερικού. Για τη δεύτερη περίπτωση τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι μεταφρασμένα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΪΝΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

 

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα/Διευρυμένο πρόγραμμα ολοημέρου και στο Τμήμα

Πρόωρης Υποδοχής των Νηπιαγωγείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Πρόωρη αποχώρηση από το ολοήμερο πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

 Σε περιπτώσεις γονέων ή κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ, η αίτηση μπορεί να γίνει στο χώρο του νηπιαγωγείου από την Προϊσταμένη με την παρουσία του γονιού και την προσκόμιση των απαραιτήτων

δικαιολογητικών- κωδικών, κατόπιν ραντεβού.

 Η Προϊσταμένη μετά την ηλεκτρονική εγγραφή του μαθητή/τριας, θα παραλαμβάνει τα δικαιολογητικά από τους γονείς Δευτέρα με Παρασκευή από τη 13:00μμ εως 14.00 μμ

       

Όσοι  γονείς έχουν απορίες να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2741067000.