“Έφτασε η ώρα να ανταμώσουμε ξανά!!!”

Αγαπημένα μας παιδάκια και αγαπητοί γονείς,

σας χαιρετάμε και πάλι!!!Έφτασε η ώρα να ξανασυναντηθούμε στις σχολικές μας τάξεις και να ολοκληρώσουμε το φετινό ταξίδι μας στη γνώση, που τόσο άδικα διέκοψε ο κορωνοϊός COVID-19! Θα είμαστε μαζί από την 1η έως και την 26η Ιουνίου 2020, τη μέρα που θα ανταλλάξουμε τις καλοκαιρινές ευχές μας για φέτος και θα πάρουμε τους “θησαυρούς”-εργασίες όλης της σχολικής χρονιάς.

Καθαρίστηκε ο προαύλειος χώρος του Νηπιαγωγείου μας, έγινε καθαρισμός των σχολικών αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων, καθώς και του παιδαγωγικού υλικού και των παιχνιδιών. Διαρρυθμίστηκαν κατάλληλα και σύμφωνα με τις οδηγίες τα έπιπλα στις σχολικές αίθουσες και το χρησιμοποιούμενο υλικό, εφοδιαστήκαμε με τα απαραίτητα αντισηπτικά gel χεριών κι έγινε αναγόμωση των επιτοίχιων σταθερών βάσεων-συσκευών  αντισηπτικού, που προϋπήρχαν στις δύο σχολικές μας αίθουσες.

Το Νηπιαγωγείο μας είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί στην αγκαλιά του!!!

Παρακαλούμε να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες επανέναρξης της λειτουργίας των Νηπιαγωγείων, υλικό της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19. Θα τις βρείτε ακολουθώντας τη διαδρομή: ενότητα: «Νέα-Ανακοινώσεις» -> «Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ εναντίον του Κορωνοϊού COVID-19» του παρόντος ιστολογίου μας. Σας έχουν σταλεί και στα προσωπικά σας e mails.

Σημαντικό είναι να σας επισημάνουμε ότι, στα πλαίσια των οδηγιών, θα παραλαμβάνουμε τα παιδιά στην είσοδο του σχολείου και θα τα παραδίδουμε σε εσάς ξανά στην είσοδο του σχολείου μας. Στις αίθουσες και στους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου μπορούν να εισέρχονται μόνο τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό.

Παρακαλούμε, προς αποφυγή συγχρωτισμού, να μην παραμένετε στο σχολικό χώρο μετά την παράδοση του παιδιού. Οποιαδήποτε ερώτηση, απορία ή συζήτηση θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία μας μαζί σας.

Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή αντικειμένων και για το λόγο αυτό κάθε παιδί θα έχει τα ατομικά του σχολικά αντικείμενα (πχ. μαρκαδόρους, μολύβια, γόμα, κόλλα, ψαλίδι) , τα οποία βρίσκονται ήδη στο νηπιαγωγείο και οι μαθητές μας έχουν μάθει να τα χρησιμοποιούν και προ κορωνοϊού. Για τους ίδιους λόγους, τα παιδιά σε περίπτωση που έχουν φέρει μαζί τους παιχνίδια από το σπίτι, θα παίζουν ατομικά με αυτό και δε θα μπορούν να το μοιραστούν με τους συμμαθητές τους.

Επιβοηθητικό θα είναι να βρίσκονται στην τσάντα του κάθε παιδιού ατομικά αντισηπτικά μαντηλάκια, καθώς κι ένα καπέλο για την ώρα του διαλείμματος.

Κάθε πρωί, σας παρακαλούμε να ελέγχετε τη θερμοκρασία των παιδιών πριν την αναχώρησή σας από το σπίτι για το σχολείο. Εάν παρουσιάσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα και κυρίως πυρετό ή συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι και να ενημερώσετε το σχολείο. Συστήνεται η επικοινωνία με το θεράποντα ιατρό και η ιατρική αξιολόγηση σε περίπτωση που εμφανιστούν συμβατά με τη λοίμωξη COVID-19 συμπτώματα. Και σε αυτή την περίπτωση, παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα το σχολείο.

Στο σχολείο μας, κατά την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας του, θα ασχοληθούμε με πολλές δραστηριότητες εφαρμογής των μέτρων προφύλαξης για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικείωσή τους με αυτά. Είναι απαραίτητο, όμως να συζητάτε και μαζί στο σπίτι και να τους υπενθυμίζετε τους κανόνες υγιεινής, που θα πρέπει να τηρούνται και στο σπίτι και στο σχολείο.

Σας περιμένουμε να ξανασυναντηθούμε και οι παιδικές φωνούλες να ξανακουστούν στις σχολικές μας τάξεις, που τόσο καιρό είχαν σιγήσει!

Σας αποχαιρετάμε με ένα καλοκαιρινό τραγουδάκι, καθώς, όταν συναντηθούμε, θα είναι κι επίσημα η πρώτη μέρα του καλοκαιριού:

 

Σας αγαπάμε πολύ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *