Αρχικά βηματάκια στο πρώτο μας σχολείο,το γλυκό νηπιαγωγείο!!!

images

Ο  Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της προσαρμογής των παιδιών στο χώρο του σχολείου,της εξοικείωσης τους με τους συμμαθητές τους και με τα αντικείμενα που υπάρχουν στο χώρο αυτό. Έτσι, οι περισσότερες δραστηριότητες έχουν ως στόχο τη γνωριμία των παιδιών με το χώρο και με τους συμμαθητές τους,την εκμάθηση των βασικών κανόνων της καθημερινής σχολικής ζωής και τη δημιουργία ομάδων με άξονα την αλληλοκατανόηση, το σεβασμό και τη συνεργασία.

 

Παιχνίδια γνωριμίας

Παιχνίδι με τη σφουγγαρένια μπάλα

Κρατάμε μια μαλακή σφουγγαρένια μπαλίτσα και λέμε: «Εμένα με λένε…….,μου αρέσει το κόκκινο χρώμα και το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι τα παζλς. Εσένα πώς σε λένε, ποιο χρώμα σου αρέσει και ποιο είναι το αγαπημένο σου παιχνίδι;». Τα παιδιά είναι καθισμένα κυκλικά στην παρεούλα.Πετάμε την μπάλα σε ένα παιδάκι, το οποίο θα πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις αυτές και να δώσει με τη σειρά του τη μπάλα σε ένα άλλο παιδί που αυτό επιθυμεί, ώσπου όλοι να απαντήσουν σ’αυτές τις ερωτήσεις.

«Είμαι η αραχνούλα και υφαίνω τον ιστό μου»

Έχουμε ένα κουβάρι νήματος, την άκρη του οποίου την έχουμε περάσει στο δείκτη του χεριού μας και λέμε: «Είμαι μια αραχνούλα μόνη και θέλω να αποκτήσω καινούριους φίλους». Πάμε σ’ένα από τα παιδιά, που κάθονται σε κύκλο και το ρωτάμε :«Πώς σε λένε; Θέλεις να γίνεις φίλος μου;» Περνάμε στο δείκτη του χεριού του το νήμα και συνεχίζουμε τις ερωτήσεις, ώσπου να απαντήσουν όλα τα παιδάκια και να σχηματιστεί ο ιστός της αράχνης.

 

Αρχική οργάνωση της τάξης μας

-Οι κανόνες συμπεριφοράς της τάξης μας

Συμφωνήσαμε όλοι μαζί ποιοι είναι οι κανόνες συμπεριφοράς που θα πρέπει να εφαρμόζουμε στην τάξη μας και τους καταγράψαμε, φτιάχνοντας τον Κύριο Κανόνα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

-Φτιάξαμε και τον πίνακα της επιβράβευσης της σωστής συμπεριφοράς:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

-Κάθε Παρασκευή μετράμε τα αυτοκόλλητα που έχουμε μαζέψει όλη την εβδομάδα με βάση τη συμπεριφορά μας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

-Πόσοι και ποιοι θα παίξουν σε κάθε γωνίτσα την ώρα των ελεύθερων δραστηριοτήτων;

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *