Ιαν 2013 10
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 4 αυγά
- αλάτι ή ζάχαρη(αναλόγως αν τη θέλετε αλμυρή ή γλυκιά)
Εκτέλεση:
- Βάζετε σ’ ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτετε το γάλα σιγά-σιγά, τ’ αυγά χτυπημένα, την κρέμα γάλακτος, το λάδι και την ζάχαρη ή το αλάτι.
- Στην συνέχεια αλείβετε με λίγο λάδι ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνετε να κάψει λίγο.
- Ρίχνετε κυκλικά 2 κουταλιές της σούπας χυλό, προσέχοντας να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού και αφήνετε να ροδίσει 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Καλή σας όρεξη.
Σημείωση:Aν ο χυλός της κρέπας είναι πηχτός, αραιώστε τον με λίγο γάλα.