ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Για άλλη μια χρονιά τιμήθηκε φέτος στο Σχολείο μας η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, του ηρωικού «ΟΧΙ» που ομόψυχα βροντολάλησε, κυρίως με τις πράξεις του, ο ελληνικός λαός ενάντια στον φασισμό.

Φέτος επιλέχτηκε να τιμηθεί η γιορτή με «τη συνεργασία της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς». Συγκεκριμένα, ο κ. Θανάσης Μουσόπουλος, γνωστός φιλόλογος και συγγραφέας της πόλης, οργάνωσε, επιμελήθηκε και συντόνισε τη γιορτή και μαζί με μαθητές μας (Σταύρο Διαμαντίδη, Αλεξάνδρα Λαβτζή, Χρύσα Βαλτοπούλου, Στεφανία Γκιολδέλη, Ελσάβετ Μακαρίδου, Κλεοπάτρα Αγγελαδάκη) απέδωσαν τα γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ανέγνωσαν αποσπάσματα από έργα Ξανθιωτισσών και Ξανθιωτών που αναφέρονται στην ιστορία της περιοχής μας εκείνα τα ταραγμένα χρόνια. Η ομάδα των «παρουσιαστών» βρισκόταν στο εργαστήρι Πληροφορικής του Σχολείου μας και η εκδήλωση προβλήθηκε σε «live streaming» στην αίθουσα κάθε τμήματος. Να συγχαρούμε τους υπεύθυνους καθηγητές της γιορτής Ηλία Καραλίδη, Σωτήρη Λαμπίρη, Ηρώ Τζαβέλλα, Γιώργο Τσικρικώνη και Παναγιώτα Μαλέτσκα που σήκωσαν το βάρος του συντονισμού και της διοργάνωσης. Την εκδήλωση παρακολούθησε και χαιρέτισε η συντοπίτισσά μας συγγραφέας, τέως εκπαιδευτικός – γεωλόγος κ. Όλγα Χαιροπούλου, κείμενο της οποίας διαβάστηκε από τους /τις μαθήτριές μας κατόπιν επιλογής του από τον κ. Μουσόπουλο.

Μετά τη λήξη του επετειακού σκέλους της γιορτής στην αυλή του Σχολείου και με την παρουσία όλων των μαθητών και καθηγητών, όπως είθισται κάθε χρόνο τέτοια μέρα, αρχικά παραδόθηκε η ελληνική σημαία από τη Διευθύντρια κ. Ολυμπία Λαμπάκη στη σημαιοφόρο Βασιλεία Πάγγου, έπειτα επιδόθηκαν τα αριστεία και τα βραβεία προόδου στους μαθητές για τις επιδόσεις τους την περσινή σχολική χρονιά, καθώς και τιμητικές διακρίσεις στα παιδιά που εκπροσώπησαν το Σχολείο μας σε διεθνείς διαγωνισμούς: α) Ολυμπιάδα Φυσικής: Οδυσσέας Κοτζάμπασης, β) Ολυμπιάδα Χημείας: Δημήτρης Γεωργελές, γ) Διαγωνισμός «F1 in Schools» (Σιγκαπούρη, 8-15/09), ομάδα «Αίολος»: Οδυσσέας Καλαϊτσίδης, Βασιλεία Πάγγου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Μαρία Μπαλαφούτη, Ελισσαίος Γκίκα και Στράτος Πεχλιβάνης. Τέλος παραδόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Δημήτρη Καμπουρίδη ειδικοί έπαινοι μαζί με μια δωροεπιταγή σε καθέναν από τους μαθητές που αρίστευσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2023 (Μητροτάσιου Αναστασία, Ριζοπούλου Χριστίνα, Γεωργελές Δημήτριος, Κοτζακελίνη Μαρία, Εξαφτόπουλος Άγγελος, Παπαδόπουλος Σπυρίδων, Κατσούλη Νίκη).

Επρόκειτο πράγματι για μια ημέρα γεμάτη με πρότυπα ηρωισμού και αριστείας!