Παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία, οι μαθητές της Α τάξης του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης παρουσίασαν προσωπικές τους καλλιτεχνικές δημιουργίες με θέμα “Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί”.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ζωγράφισαν και αποτύπωσαν στο χαρτί εικόνες που σχετίζονταν με όλες τις μορφές αναπηρίας. Στόχο είχαν την αφύπνιση και ευαισθητοποίηση όλων των μαθητών, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μπορεί να συμμετέχει ισότιμα σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

Ταυτόχρονα, προβλήθηκε βίντεο με ηχογραφήσεις και προβολές από το διαδίκτυο που δημιούργησαν οι ίδιοι οι μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και την καθηγήτρια της πληροφορικής του σχολείου μας. Στόχο είχε την ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων των μαθητών. Mε μια όμορφη, διακριτική, συναισθηματική προσέγγιση στο ευαίσθητο θέμα των Αμεα τα παιδιά της Α τάξης μας υπενθύμισαν πως πρέπει να εστιάζουμε στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία και να διεκδικούμε ισότιμη θέση στην κοινωνία, προσβασιμότητα, διασφάλιση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού, καταπολέμηση των διακρίσεων και άρση των αποκλεισμών.