Επίσκεψη στο ΚΠΕ Μαρώνειας

Αναμνήσεις από τη φετινή χρονιά…
«Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 επισκεφθήκαμε το Επίσκεψη  στον  Ίμερο για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6». Είμασταν 38 παιδιά, από πολλά τμήματα της Β’ τάξης του σχολείου μας.
Αρχικά, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια αρκετά ενδιαφέρουσα παρουσίαση, της οποίας στόχος ήταν να μας δώσει πληροφορίες για τα ΚΠΕ της Ελλάδας, και ειδικότερα της Μαρώνειας, όπως επίσης και για τα 11 μονοπάτια, δύο από τα οποία περνούν μέσα από την Ελλάδα. Λίγο αργότερα, ο κ. Γιώργος, υπεύθυνος του ΚΠΕ Μαρώνειας, μας εξήγησε το παιχνίδι που επρόκειτο να παίξουμε. Αυτό το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παρά ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού. Αφού χωριστήκαμε τυχαία σε ομάδες των εννιά ατόμων, παραλάβαμε την τσάντα της ομάδας μας. Φυσικά, κάθε ομάδα είχε και το δικό της ξεχωριστό όνομα. Κίκονες, Κανένας, Ορφέας, Οδυσσέας. Οι τσάντες περιείχαν μία πυξίδα, ένα χαρτί με οδηγίες και ένα μολύβι. Ο κ. Γιώργος με τη βοήθεια του κ. Νίκου, επίσης υπεύθυνος στο ΚΠΕ Μαρώνειας, μας εξήγησε τους κανόνες του παιχνιδιού και πώς λειτουργεί η πυξίδα.

Αφού μεταφερθήκαμε στον παραδοσιακό οικισμό της Μαρώνειας, η κάθε ομάδα, από το σημείο αφετηρίας της, ξεκίνησε το κυνήγι της για το θησαυρό. Επτά κάρτες ήταν κρυμμένες σε ολόκληρο το χωριό και περίμεναν να βρεθούν. Με τη βοήθεια γρίφων, ερωτήσεων και μιας μοναχά πυξίδας, η κάθε ομάδα έπρεπε να βρει τις κάρτες τις. Μετά από πολύ τρέξιμο, σκέψη και μυστικοπάθεια, κατάφεραν όλες οι ομάδες να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, με νικητές τους Κίκονες!

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, γνωρίσαμε πολλά από τα χαρακτηριστικά σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, όπως το σχολείο το οποίο χτίστηκε από τα αδέρφια Χατζέα, το αρχοντικό Ταβανιώτη, ένα καμπαναριό του οποίου η καμπάνα χτίστηκε το 1619 στη Ρωσία και ένα δέντρο 800-850 χρόνων! Μέσω αυτού του παιχνιδιού ενισχύσαμε το ομαδικό μας πνέυμα και μάθαμε να συνεργαζόμαστε, γνωριστήκαμε με πολλά παιδιά και, κυριότερα, μάθαμε να σεβόμαστε το περιβάλλον και να το προστατεύουμε!
Ευχαριστούμε πολύ την καθηγήτριά μας Πεχτελίδου Αναστασία που οργάνωσε την εκδρομή αυτή και τους καθηγητές μας, Τσικρικώνη Γιώργο και Μαυροδή Κατερίνα, που μας συνόδευσαν και βοήθησαν να περάσουμε τόσο όμορφα!

Ελπίζουμε και του χρόνου να συμμετέχουμε σε παρόμοιες δράσεις κοντά στη φύση!

Η μαθήτρια της Β’ λυκείου,
Λειβαδίτου Στέλα
και όλη η μαθητική ομάδα για το «Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6»

Φωτογραφίες