Διάκριση του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό

Το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης συμμετείχε με το βίντεο «Λόλα, να ένα μήλο!» στον 5ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (Ε.Κ.Ε.ΔΙ.Σ.Υ.) και  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Θέμα του διαγωνισμού: «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Η βράβευση έλαβε χώρα το Σάββατο 24-11-2018 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Στην πολύωρη και άκρως συγκινητική τελετή παρέστησαν  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί σχολείων από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, της Ελλάδας και της ομογένειας.

Για την ιστορία: πέντε μαθητές/τριες του περσινού Α4, και συγκεκριμένα οι Ακμπατζάκη Ραφαηλία, Αρτεμίου Μαρία – Στεφανία, Γκλαβίνη Στέλλα, Ευστρατίου Δημήτρης – Ραφαήλ και Καρά Οσμάν Γκιζέμ, ένωσαν τις δυνάμεις τους και, με συντονιστή τον καθηγητή τους Ανέστη Εξαφτόπουλο, ετοίμασαν ένα βίντεο διάρκειας 9΄27΄΄, με το οποίο συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Με την ευκαιρία, στο βίντεο αυτό γίνεται εκτενής παρουσίαση της δεκαπενταετούς καλλιτεχνικής προσφοράς του συνάδελφου κ. Ευάγγελου Κιατίπη, ο οποίος έχει μεταφέρει στους τοίχους του σχολείου θέματα από σχολικά βιβλία και όχι μόνο, ομορφαίνοντας έτσι την καθημερινότητα μαθητών και καθηγητών του σχολείου. Γίνεται ξεχωριστά αναφορά (όχι ονομαστικά, λόγω του χρονικού περιορισμού των 10΄) και στη συνεισφορά άλλων συναδέλφων στον καλλωπισμό των αιθουσών τους, με θέματα που διάλεξαν είτε μόνοι τους είτε στο πλαίσιο των μαθημάτων project, με τη συνεργασία μαθητών. Για τις ανάγκες του σεναρίου του βίντεο, ο κ. Κιατίπης φιλοτέχνησε <![endif]–>τον τοίχο στην κεντρική σκάλα του σχολείου με το εξώφυλλο του κλασικού πια αναγνωστικού.

Δείτε το βραβευμένο στον διαγωνισμό βίντεο του 2ου ΓΕΛ:

 

Ευχαριστούμε θερμά τον ιδιοκτήτη του καταστήματος Studio Play και πατέρα της Γκιζέμ κ. Καρά Οσμάν Γιουλτζάν, για την παραχώρηση της φωτογραφικής μηχανής Canon EOS D5 Mark II, τρίποδα και μικροφώνου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την αεροπορική εταιρία AEGEAN για την ευγενική χορηγία της, χάρη στην οποία η ομάδα μας μπόρεσε να παρευρεθεί στη βράβευση, καθώς και το κατάστημα Copy Service του Βασίλειου Εξηνταβελόνη που μας «έντυσε» για την περίσταση.

Ευχαριστούμε το Ε.Κ.Ε.ΔΙ.Σ.Υ. και  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης γιατί με αφορμή τον παραπάνω διαγωνισμό εντάθηκε η καλλιτεχνική δημιουργία στο σχολείο μας. Έτσι, μαζί με τον κ. Κιατίπη, οι κ. Στεφανίδου, Τριανταφυλλίδου και Χατζηπατέρα φιλοτέχνησαν αριστουργήματα στους τοίχους του σχολείου και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα. Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Για το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης

Ανέστης Εξαφτόπουλος