Διάκριση μαθήτριας του 2ου ΓΕΛ με τους Robospecialists

Η μαθήτρια Αβραμίδου Ελένη της Β΄ τάξης του σχολείου μας διακρίθηκε στον διαγωνισμό διαστημικής «CanSat in Greece» με την ομάδα διαστημικής του Ξανθιώτικου Συλλόγου Ρομποτικής RoboSpecialists.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στην μαθήτρια και στην ομάδα της όσο και στον Σύλλογο που διαρκώς φέρνει διακρίσεις και διαφημίζει την πόλη μας.

Παραθέτουμε παρακάτω το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Ρομποτικής της Ξάνθης:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ομάδα διαστημικής του Συλλόγου Ρομποτικής της Ξάνθης RoboSpecialists συμμετείχε φέτος για 2η χρονιά στον διαγωνισμό διαστημικής :

CanSat in Greece (https://cansat.gr/).

Η τελική φάση του διαγωνισμού έγινε στις 18-21 Απριλίου στην Αθήνα όπου και κατέλαβε την 3η θέση .

Η ομάδα του συλλόγου Curious Spinner αποτελείται από τους μαθητές :

Αβραμίδου Ελένη του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης,

Σπηλιώτη Μιχαήλ και Τσαντίδη Κυριάκο του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης,

Τσίλογλου Παναγιώτη του 1ου ΕΠΑΛ,

Μαμούτ Αλή Μπαρτού του 6ου Γυμνασίου Ξάνθης

και τους υπεύθυνους εκπαιδευτές τους :

κ. Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο (Φυσικός) και

κ. Λίτσο Μιχαήλ (φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Δ. Π. Θ.).

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό:

Ο διαγωνισμός CanSat in Greece καλεί τους μαθητές να οραματιστούν μια διαστημική αποστολή και να την υλοποιήσουν φτιάχνοντας έναν μικροδορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού που θα εκτοξευθεί με πύραυλο σε ύψος ενός χιλιομέτρου και κατά την διάρκεια της ελεγχόμενης, μέσω αλεξιπτώτου , καθόδου να εκτελέσει την αποστολή που η κάθε ομάδα έχει επιλέξει. Κατά την διάρκεια της εκτόξευσης αλλά και κατά την διάρκεια της προσγείωσης, ο μικροδορυφόρος θα πρέπει να δέχεται διάφορες πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον. Η ομάδα που θα καταφέρει να κάνει τις πιο ακριβείς μετρήσεις και να επιτύχει την αποστολή της θα κερδίσει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό κατακτώντας το εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία ESA.

Η ομάδα μας Curious Spinner ξεκίνησε τις εργασίες της πριν από 6 μήνες και αφού εξασφάλισε την θέση της στην τελική φάση του διαγωνισμού ξεκίνησε να  κατασκευάζει τον μικροδορυφόρο . Η αποστολή που επιλέχθηκε φέτος από την ομάδα ήταν η κατασκευή ενός δορυφόρου ο οποίος αφού εκτελέσει ομαλή κάθοδο με αλεξίπτωτο και κατά την διάρκειά της καταγράψει θερμοκρασία ,πίεση , υγρασία ,τοποθεσία , υψόμετρο και υπεριώδης ακτινοβολία θα προσεδαφιστεί.

Στη συνέχεια με την βοήθεια ειδικών μηχανισμών θα σταθεροποιηθεί στο έδαφος απελευθερώνοντας ένα ομοίωμα ερευνητικού οχήματος που θα εξερευνήσει την επιφάνεια του οποιουδήποτε πλανήτη.

Στην τελική φάση του Πανελλήνιου αυτού διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 18 με 21 Απριλίου και μετά την παρουσίαση του μικροδορυφόρου μας η ομάδα μας κατέλαβε την 3η θέση.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τους γονείς των παιδιών για την συμπαράστασή τους και τους χορηγούς της ομάδας  στο διαγωνισμό, τον Δήμο Ξάνθης ,το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ξάνθης, το Φροντιστήριο Προοπτική ,τις Επιγραφές Ρούσσος και το Μηχανουργείο Αφοί Τσίλογλου .

Η Πρόεδρος Μαρία Γκαγκώνη             Η Γραμματέας Σταματία Κανδυλή»