1ο Βραβείο στο 2ο ΓΕΛ Ξάνθης στους Αγώνες Λόγου

1ο Βραβείο στο αγώνισμα της εκφραστικής ανάγνωσης για το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης στους 5ους Αγώνες Λόγου στο κολέγιο Ανατόλια το τριήμερο 15/3-17/3/2019.
Διακρίσεις για ακόμη δυο μαθήτριες στο αγώνισμα του αυθόρμητου λόγου.

Το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης αγωνίστηκε με επιτυχία το τριήμερο 15/3-17/3/2019 στο κολέγιο Ανατόλια στον 5ο  πανελλήνιο διαγωνισμό Αγώνων Λόγου και οι προσπάθειες όλης της ομάδας επιβραβεύτηκαν με πρώτη νίκη στο αγώνισμα της εκφραστικής ανάγνωσης για τη μαθήτρια του Β4, Ασημίνα Μαυρομμάτη. Στο ίδιο αγώνισμα η μαθήτρια του Γ5 Μπούταλη Άρτεμη κατέλαβε την 6η θέση και η μαθήτρια Κρυστάλλη Χρυσοβαλάντω του Α4 την 8η θέση ανάμεσα σε 49 συμμετοχές. Δεύτερη θέση πήρε στο αγώνισμα του αυθόρμητου λόγου η  μαθήτρια του Β1, Χρυσούλα Βασιλειάδου και εύφημο μνεία για την εξαίρετη παρουσία της στο ίδιο αγώνισμα η μαθήτρια του Β5, Πάγγου Ελένη. Η μία ομάδα των διττών λόγου (Σκούρας Νικήτας,Β6, Μπούτου Κυριακή, Β5, Πατάνη Πηνελόπη , Β5) κατέλαβε την 11η θέση με βάση τη συνολική βαθμολογία στο αγώνισμα ανάμεσα σε 32 συμμετοχές.  Οι Αγώνες Λόγου πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του κολεγίου Ανατόλια και φιλοξένησαν συμμετοχές από σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, από όλη την Ελλάδα.

Η υπεύθυνη για την προετοιμασία της ομάδας του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης ήταν η καθηγήτρια κ. Γκόγκου Μαρία, ΠΕ02 μαζί με τις προπονήτριες- καθηγήτριες  κ. Μπουζιάνη Σταυρούλα, ΠΕ 02, κ. Τσόλκα Μάγδα, ΠΕ02 και κ. Σκούπουρα Φωτεινή, ΠΕ 02. Ακαταπόνητη βοηθός συντονισμού της ομάδας η κ. Παγκοζίδου Γεσθημανή. Μεγάλη ήταν και η υποστήριξη σε ολόκληρη τη διάρκεια της προετοιμασίας, του διευθυντή της σχολικής μονάδας, κ. Αργυρόπουλου Γεώργιου και  του συλλόγου καθηγητών και καθηγητριών.

Την ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης αποτελούν οι παρακάτω μαθητές/μαθήτριες που αγωνίστηκαν στον αυθόρμητο λόγο, στον προτρεπτικό λόγο, στους διττούς λόγους και στην εκφραστική ανάγνωση: Βασιλειάδου Χρυσούλα, Β1, Γκλαβίνη Στέλλα, Β1, Μαυρομμάτη Ασημίνα, Β4, Ευστρατίου Δημήτρης Ραφαήλ, Β2, Μπούτου Κυριακή, Β5, Πατάνη Πηνελόπη , Β5, Πάγγου Ελένη, Β5, Κρυστάλλη Χρυσοβαλάντω, Α4, Τζεβελέκου Παναγιώτα, Β7, Μαχλούτα Σοφία Αγάπη, Γ4, Μπούταλη Άρτεμη, Γ5, Σκούρας Νικήτας, Β6.

Βοηθοί μαθητές/μαθήτριες, εμψυχωτές: Καρταλίδου Κωνσταντίνα Ραφαηλία, Α4, Γεραγά Τερψιχόρη, Β1, Σακκόπουλος Γιάννης, Β6.

Η εμπειρία ήταν καταπληκτική, γεγονός που αποτυπώνεται καθαρά παρακάτω: «Οι προσπάθειες όλων μας ανταμείφθηκαν…κάποιων με νίκες, άλλων με διακρίσεις. Εμείς πέρα όλων αυτών, συναναστραφήκαμε και γνωρίσαμε νέα παιδιά, διακριθήκαμε, παίξαμε, γελάσαμε, κλάψαμε -προσωπικά εγώ πολύ- μα πάνω από όλα κερδίσαμε εμπειρίες και επιτύχαμε  κάτι που ο κάθε μαθητής και καθηγητής επιζητά.

 Ήρθαμε πιο κοντά με τους εκπαιδευτικούς μας και κατανοήσαμε πόσο πραγματικά χαίρονται, νοιάζονται και μας ΑΓΑΠΟΥΝ, για κάθε μικρό μας βήμα. Μπροστά τους κάθε βήμα μας φαντάζει  όχι απλά σαν μια πράξη αλλά ένα «τεράστιων διαστάσεων δημιούργημα» !

Μας αγάπησαν και τους αγαπήσαμε, μας περιφρόνησαν -μερικοί εκ των συναγωνιζόμενων- και εμείς δείξαμε ανωτερότητα μέχρι την τελευταία στιγμή. Όχι, μόνο εκείνες τις στιγμές του αγώνα αλλά  και εκτός της «αρένας».

 Σας ευχαριστώ όλους για τις τέλειες, αληθινές και ευχάριστες στιγμές που συνέβησαν στην ζωή μου και αιτία ήσασταν όλοι εσείς.

 Έπεται μεγάλη συνέχεια…!!»,

Ευστρατίου Δημήτρης Ραφαήλ, Β2.