Thrace in Space

        

Ένα ακόμη ταξίδι έφτασε στο τέλος του..

Το πείραμά μας είναι πια στο δρόμο.. Μετά από συμφωνίες, διαφωνίες, επιτυχίες και αποτυχίες, ναι και όχι και με πολλή υπομονή και επιμονή. Όλοι μας ευχόμαστε να πετύχει η αντίδρασή μας και να γυρίσει πίσω ασφαλές!
Μπορεί όλοι εμείς, μαθητές και καθηγητές του 2ου Λυκείου Ξάνθης να μην ταξιδέψαμε φέτος με φυσικό τρόπο, όμως καταφέραμε να φτάσουμε το σχολείο μας στην άλλη άκρη του φυσικού κόσμου, στην αρχή του διαστήματος!
Αισθανόμαστε επιτέλους ανακουφισμένοι, περήφανοι, χαρούμενοι και περίεργοι για το αποτέλεσμα. Γιατί αυτό είναι η επιστήμη!
Υπάρχουν παρόλα αυτά δύο πράγματα για τα οποία αισθάνομαι μια πικρία..
Το πρώτο είναι η αποχώρηση από το σχολείο μας του πολύτιμου συναδέλφου και αρχηγού της αποστολής, Θωμά Αλεξόπουλου. Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στο νέο του σχολείο και να είναι πάντα δημιουργικός και περίεργος!
Για το δεύτερο που αισθάνομαι απογοήτευση, είναι που οι μαθητές μας δε συμμετείχαν όσο θα ήθελαν στην υλοποίηση, λόγω των περιορισμών. Η πανδημία έμαθε σε όλους μας να δουλεύουμε με ένα διαφορετικό τρόπο και η επαφή με τα παιδιά χάθηκε δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό.
Σε αυτούς τους μαθητές, το Δημήτρη, τον Αναστάση, το Γιώργο, το Θανάση και την Άννα θα αφιερώσω κλείνοντας το παρακάτω απόσπασμα. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εξετάσεις, καλή σταδιοδρομία σε ότι κι αν κάνετε, πάνω από όλα όμως να προσέχετε τον εαυτό σας!
Επειδή είχα δάσκαλο…
Μου αρέσει να μαθαίνω..
Ανακάλυψα ότι μπορώ να κάνω περισσότερα από αυτά που νόμιζα ότι μπορώ…
Ανακάλυψα ότι οι προκλήσεις μπορεί να είναι και διασκεδαστικές…
Και γνωρίζω ότι τα λάθη είναι απλά μέρος του να κάνεις κάτι σωστά…
 
Επειδή είχα δάσκαλο…
Κατάλαβα ότι κάποια από τα δυσκολότερα πράγματα που έπρεπε να καταφέρω τελικά με έκαναν να αισθάνομαι περισσότερο περήφανος…
Αισθάνομαι ότι έχω δίπλα μου ένα φίλο…
Διδάχτηκα ότι μπορώ να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα…
 
Επειδή είχα εσένα…έμαθα να πιστεύω σε μένα…
Kobi Yamada (Because I had a teacher)
 
 
Ήταν τιμή μου που εργάστηκα με όλους εσάς στην ομάδα: την Κατερίνα Μαυροδή, το Γιώργο Τσικρικώνη τη Γεωργία Τσούγα, και τον Αλέξανδρο Πεχτελίδη. Θέλω να εκφράσω ιδιαίτερα ευχαριστώ στην Παναγιώτα Μαλέτσκα και το Θανάση Μπαλαφούτη, που με περισσή κούραση επιμελήθηκαν μια τόσο εξεζητημένη διάταξη! Επίσης, και στο νεότερο μέλος Μιχάλη Πολυχρονίδη, τον ευχαριστώ για την ευγενική του προσφορά στην τελική υλοποίηση! 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο διευθυντή μας, Κο. Γιώργο Αργυρόπουλο για την ακούραστη στήριξή του στους τόσους μήνες (περίπου 16!!!) του προγράμματος!
Επιπλέον, να ευχαριστήσω και πάλι την ομάδα Democritus racing team για την κατασκευή της φωλίτσας του πειράματος και το Εργαστήριο Μοριακής Γενετικής & Φαρμακογονιδιωματικής- Τοξικογονιδιωματικής του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του ΔΠΘ  με επικεφαλή την Αναπλ. Καθηγήτρια Μπουκουβάλα Σωτηρία για την τεράστια συμβολή τους στην ενζυμική αντίδραση!
 
Με διαστημικούς χαιρετισμούς,
Αναστασία Πεχτελιδου
Υπαρχηγός ομάδα TiS