ΤΟ 2ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ MIDDELBURG ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ERASMUS+ACCREDITATION

utf 8CE99CEA4CE91CE9BCE99CE912C20CE9FCE9BCE9BCE91CE9DCE94CE99CE912C20CE95CE9BCE9BCE91CE94CE912C20CE99CEA3CEA0CE91CE9DCE99CE91

Το 2ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ACCREDITATION, πραγματοποίησε την 1η κινητικότητα του στην πόλη ΜIDDELBURG της Ολλανδίας, φιλοξενούμενο του ολλανδικού σχολείου CSW Toorop Talent College. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν αποστολές από σχολεία της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Κύριες δράσεις που υλοποιήθηκαν για την κάλυψη των στόχων του προγράμματος ήταν:

1) Επίσκεψη στις Βρυξέλλες, ξενάγηση-δράσεις στο μουσείο Ευρωπαϊκής Ιστορίας, στην Κομισιόν, στην Ευρωπαϊκή επιτροπή των περιφερειών, Parlamentarium κ.λπ., με στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας,  τη γνωριμία με τις αρχές, τις αξίες, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής ένωσης και την ενίσχυση της ιδιότητας του ενεργού πολίτη.

2) Αθλητικές δραστηριότητες, βιωματικές δράσεις με σύνθημα «ενωμένοι στη διαφορετικότητα», σε μικτές ομάδες, με τη συμμετοχή μαθητών-καθηγητών, κάποιες φορές και γονιών στο Middelburg, με στόχο την καλλιέργεια αξιών όπως η συμπερίληψη, ο σεβασμός, η ανεκτικότητα και η αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η δημοκρατική παιδεία.

3) Σεμινάρια, βιωματικές δράσεις σε μουσεία (μουσείο του νερού- κυματοθραύστες κλπ.), συμμετοχή σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και παιχνίδια επιχειρηματικότητας (trade games) στο Rotterdam-floating farm, Zierikzee, Vlissingen, με στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, τη συνειδητοποίηση της αξίας της βιοποικιλότητας, της αειφόρου ανάπτυξης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της σωστής διαχείρισης του νερού, της αναγκαιότητας αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και περιβάλλοντος, αλλά και της επιχειρηματικότητας.

4) Επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Amsterdam-Μουσείο Βαν Γκόγκ, Rotterdam-Cube Houses, Middelburg-Γενικά αρχεία της Zeeland με στόχο την επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό, τα διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ, τη φύση, την τοπική ιστορία, τα ήθη και έθιμα.

5) Δράσεις μέσω εκπαιδευτικών διαδικτυακών πλατφορμών με στόχο τη βελτίωση της αγγλικής γλώσσας καθώς και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στις ΤΠΕ.

6) Στη διάρκεια όλων των δράσεων ενισχύθηκε η κριτική ικανότητα, το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα, η ανάληψη πρωτοβουλιών και η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων (Soft skills).

Η εμπειρία ήταν για όλους τους συμμετέχοντες ανεπανάληπτη!

Συμμετείχαν και διακρίθηκαν για τις κοινωνικές τους δεξιότητες, το ήθος και την ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις οι μαθητές/τριες:  Γρηγοριάδης Αναστάσιος, Δαργανάκης Δημήτριος, Ευαγγελόπουλος Θεόδωρος, Καραλευθέρη Γλυκερία, Μαδεμλή Αθηνά, Μπαϊράμ Μουμίν Οζγκέ, Ντουρμπάκου Βίκι, Παντράκη Χρυσούλα, Πολυχρονίδης Δημήτρης, Πόπωβα Βαρβάρα, Σαντακίδης Βασίλης, Ζεκιά Αντμίρ.

Συντονίστρια της κινητικότητας: Παναγιώτα Στεφανίδου, Συνδιοργανώτριες και μέλη της παιδαγωγικής ομάδας Εrasmus: Aναστασία Βουλούτα και Παρασκευή Ευθυμίου.

AΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
AΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

CSW Toorop Talent College 1
CSW Toorop Talent College
Eλληνική Ομάδα Αθλητικές δραστηριότητες

Eλληνική Ομάδα-Αθλητικές δραστηριότητες

Middelburg 1

Mουσείο Van Gogh
Mουσείο Van Gogh

Van Gogh 1
Van Gogh

ZEELAND αιολικό πάρκο
ZEELAND αιολικό πάρκο

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ κανάλια
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ κανάλια

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ κέντρο
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ κέντρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ GRAND PLACE
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ GRAND PLACE

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Δημαρχείο Middelburg όλες οι αποστολές
Δημαρχείο Middelburg όλες οι αποστολές

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Middelburg
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Middelburg

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Φουτουριστική οροφή στο ΡΟΤΤΕΡΝΤΑΜ Markthal
Φουτουριστική οροφή στο ΡΟΤΤΕΡΝΤΑΜ (Markthal)