Το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης στα….ερτζιανά

Άρθρο Παναγιώτας Τζεβελέκου

Στις 29.11.2018 βρεθήκαμε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης μας, της όμορφης Ξάνθης. Ο σκοπός της επίσκεψής μας ήταν η διάδοση των δράσεων του σχολείου μας όσον αφορά στην Ε.Ε. Ο κύριος Δημήτρης Τσιτσής μας δέχτηκε με μεγάλη χαρά στην εκπομπή «Η ώρα της Ευρώπης» και μας έδωσε την ευκαιρία να μοιραστούμε με τους ακροατές της εκπομπής τις εμπειρίας μας από το πρόσφατο ταξίδι μας στις Βρυξέλλες. Στον χώρο του ραδιοφώνου αισθανθήκαμε πολύ άνετα και με την βοήθεια των υπευθύνων που μας καθοδηγούσαν καθ όλη τη διάρκεια της εκπομπής καταφέραμε να εκφραστούμε ελεύθερα και να ενημερώσουμε τον κόσμο για τη συγκεκριμένη δράση του σχολείου μας.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής η Δήμητρα Παπαδοπούλου, μια από τις μαθήτριες που πήραν μέρος στη συνέντευξη, είπε «Μετά από αψεγάδιαστη συνεργασία με τα παιδιά των υπόλοιπων χωρών καταλήξαμε στην πρόσκληση δημοφιλών ατόμων του διαδικτύου, κυρίως του YouTube, που θα λειτουργήσουν σαν influencers, εμπνευστές, για τη νέα γενιά». Ο Γεράσιμος Χατζηγιαννάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά «Πρότασή μας λοιπόν η οποία υπερψηφίστηκε είναι σε παρόμοιες προσομοιώσεις νέων να δίνεται η δυνατότητα να μιλούν όλοι οι νέοι στη μητρική τους γλώσσα», κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη στη διαδικασία στην οποία πήραμε μέρος η οποία πραγματοποιήθηκε σε 5 γλώσσες, στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Ιταλικά, στα Ισπανικά και στα Γερμανικά.

Για εμένα η εμπειρία αυτή ήταν εκπληκτική. Τα μέρη που είδαμε ήταν πανέμορφα και η παρέα φανταστική. Όσον αφορά στη συνεργασία μου με τους μαθητές των άλλων χωρών ένιωσα ισάξια με αυτούς. Η ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα ήταν ζεστή, όλοι νιώθαμε άνετα και συνεργαστήκαμε άψογα. Ακούγαμε προσεκτικά ο ένας τις ιδέες του άλλου και κάναμε προσθήκες και αφαιρέσεις. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να συμμετέχω σε μια πρωτοποριακή δράση του σχολείου μας και θα το ξανά έκανα από την αρχή με μεγάλη ευχαρίστηση.