Εγγραφές στο 2ο ΓΕΛ για το σχολικό έτος 2020-21

14-9-20

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι οι φόρμες για την οριστικοποίηση εγγραφής online έχουν κλείσει. Για οποιαδήποτε εκκρεμότητα θα επικοινωνήσει μαζί σας ο/η εκπαιδευτικός που θα οριστεί υπεύθυνος/η για το τμήμα του παιδιού σας.

…………………………………………….

26-7-2020

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ισχύουσες εγκυκλίους, οι εγγραφές στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθούν χωρίς την προσέλευσή σας στο σχολείο.

Για την εγγραφή του παιδιού στο σχολείο μας υπάρχουν δύο προϋποθέσεις:

  1. Να έχει προηγηθεί Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής στο e-eggrafes και τοποθέτηση του παιδιού στο σχολείο μας. Αν αυτά έχουν γίνει ήδη, συνδεθείτε πάλι και κατεβάστε την αίτησή σας σε μορφή PDF από τις “Υποβληθείσες Αιτήσεις”.
  2. Να συμπληρώσετε την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής (φόρμα google) για την αντίστοιχη τάξη, στο τέλος αυτού του άρθρου. Αυτό γίνεται μόνο κατόπιν σύνδεσης με λογαριασμό google, αλλιώς δεν επιτρέπεται το ανέβασμα εγγράφων.

Για τον σκοπό αυτό, στο παρόν άρθρο θα βρείτε:

Α. Το έντυπο του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), για τους μαθητές/τριες που εγγράφονται στην Α΄ τάξη ΜΟΝΟ, το οποίο πρέπει να κατεβάσετε και να το στείλετε με το παιδί σας συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από γιατρό  την πρώτη μέρα προσέλευσής του στο σχολείο (σύμφωνα με το ΦΕΚ τ.Β΄2686/1.7.2020 είναι η Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020).

Α1 – 1η σελίδα Α.Δ.Υ.Μ. – Συμπληρώνεται, υπογράφεται από γιατρό και προσκομίζεται στο σχολείο



Λήψη αρχείου

Α2 – 2η σελίδα Α.Δ.Υ.Μ. – Συμπληρώνεται, υπογράφεται από εσάς και το κρατά ο γιατρός στο αρχείο του, εφόσον το επιθυμεί.



Λήψη αρχείου

Β. Οδηγίες για το σκανάρισμα των απαραίτητων εγγράφων. Εκτός από την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής  από  το e-eggrafes, την οποία ίσως έχετε ήδη σε μορφή PDF (στην περίπτωση αυτή δε χρειάζεται σκανάρισμα, αλλά μόνο μετονομασία), τα υπόλοιπα έγγραφα αφορούν την Α΄ τάξη και τις μετεγγραφές προς το σχολείο μας.

Αν δεν έχετε στο κινητό/τάμπλετ σας εφαρμογή scanner, ούτε διαθέτετε πολυμηχάνημα (εκτυπωτή + scanner), μπορείτε να κατεβάσετε μία της αρεσκείας σας ή την προτεινόμενη εφαρμογή Turboscan παρακάτω:
– για iOS: https://apps.apple.com/us/app/turboscan-document-scanner/id1017559099
– για Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.piksoft.turboscan.free&hl=el

Ακολουθούν σύντομες οδηγίες χρήσης (οι αριθμοί αναφέρονται στις εικόνες)

  • Τοποθετήστε το έγγραφο (Ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής) σε σκουρότερο φόντο και ανοίξτε την εφαρμογή. Στη συνέχεια τοποθετήστε το κινητό οριζόντια πάνω από το έγγραφο και πατήστε το εικονίδιο με τη φωτογραφική μηχανή (1).
  • Περιμένετε μέχρι η εφαρμογή να εντοπίσει το πλαίσιο του εγγράφου και να το φωτογραφήσει (χαρακτηριστικός ήχος). Αν το αποτέλεσμα σας ικανοποιεί, πατήστε “Next” (3).
  • Αν όχι, πατήστε πρώτα το “Frame” (2), ορίστε το πλαίσιο χειροκίνητα (6) και πατήστε “Done” (7).
  • Για να προσθέσετε και τα υπόλοιπα έγγραφα (όπως ΔΕΗ, Φ/Α ταυτότητας), πατήστε το “[+]” (4), αφού τα έχετε τοποθετήσει σε σκούρο φόντο. Μην προσθέσετε τη φωτογραφία εδώ, αλλά να την σκανάρετε ξεχωριστά.
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: – Μετονομάστε το αρχείο πατώντας “Document” (5) και συμπληρώνοντας στο πεδίο “Name” (8) το Επώνυμο και το Όνομα του παιδιού. Έπειτα πατήστε και πάλι “Done”(9).
  • Τέλος, πατήστε το κουμπί διαμοιρασμού (10) και αποθηκεύστε το έγγραφο στο κινητό/τάμπλετ σας, ή στείλτε το στον εαυτό σας (11) για αποθήκευση στις λήψεις του Η/Υ σας. Ειδικά για την φωτογραφία, αποθηκεύστε την στις φωτογραφίες (12).

  • Αν έχετε ατομική φωτογραφία του παιδιού σε μονόχρωμο φόντο στην ίδια συσκευή με την εφαρμογή, μπορείτε να την σκανάρετε (προκειμένου να την μετονομάσετε) επιλέγοντας στην αρχή αντί του κουμπιού με την φωτογραφική μηχανή (1) το παραδιπλανό κουμπί (13).

Γ. Συνδέσμους για τις Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Εγγραφής (Φόρμες Google) για κάθε τάξη ξεχωριστά. Συμπληρώνοντας τις φόρμες αυτές, θα ενημερωθείτε για διάφορα θέματα που σας ενδιαφέρουν και θα ανεβάσετε τα απαραίτητα έγγραφα, αφού τα έχετε σκανάρει. Όλα τα αρχεία που θα ανεβάσετε, για να μην χαθούν, αλλά να αντιστοιχιστούν στο σωστό παιδί, πρέπει να έχουν ως όνομα το Ονοματεπώνυμο του παιδιού.

Στο τέλος, εφόσον το επιθυμείτε, θα λάβετε ένα email με τις απαντήσεις σας και την δυνατότητα να διορθώσετε/συμπληρώσετε την αίτησή σας.

Γ1 – Αίτηση εγγραφής στην Α΄ τάξη – Πατήστε τον σύνδεσμο παρακάτω

https://forms.gle/GxmNxq6gKCAa36qQ9

Γ2 – Αίτηση εγγραφής στη Β΄ τάξη – Πατήστε τον σύνδεσμο παρακάτω

https://forms.gle/3WjKEyXgGyGKa5jQ9

Γ3 – Αίτηση εγγραφής στη Γ΄ τάξη – Πατήστε τον σύνδεσμο παρακάτω

https://forms.gle/farjFvRkExoHFDKw8

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Από τη Διεύθυνση