Επίσκεψη στο πάρκο φυσικών επιστημών στη Δράμα.

Οι μαθητές των τμημάτων Φυσικής  προσανατολισμού της Β’ Λυκείου επισκέφθηκαν το πάρκο φυσικών επιστημών στο Νικηφόρο Δράμας.

Στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Νικηφόρου Δράμας, που έχει έδρα ως το Νικηφόρο Δράμας, έχει δημιουργηθεί το Υπαίθριο Εργαστήριο Φυσικής και το Πάρκο Ηλιακών Ρολογιών. Περιλαμβάνει πλήθος εκθεμάτων που αναφέρονται σε διάφορες ενότητες της Φυσικής (μηχανική, ρεύματα, πιέσεις, οπτική, διάδοση του ήχου κ.α.) κατασκευές αφιερωμένες στην τεχνολογία που ανέπτυξαν οι αρχαίοι Έλληνες καθώς και το μοναδικό στην Ελλάδα σπίτι των ψευδαισθήσεων. Στον ίδιο χώρο δημιουργήθηκε και το Πάρκο των Ηλιακών Ρολογιών και περιλαμβάνει μια μοναδική συλλογή ηλιακών ρολογιών κάθε είδους.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του υπαίθριου εργαστηρίου και συμμετείχαν ενεργά στα πειράματα, που έχει οργανώσει και δημιουργήσει ο συνάδελφος Φυσικός, Κος. Δογραματζίδης Μιχάλης.

Για περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες: www.pegasusdrama.gr και http://users.sch.gr/geoto/mouseio.htm