Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας Θεσ/νίκης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διδακτική-εκπαιδευτική εκδρομή της Γ’ τάξης του 2ου Λυκείου Βέροιας στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης  την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014.

Η εκδρομή, στην οποία συμμετείχαν 67 μαθητές, διενεργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας Γενικής Παιδείας της Γ’ Λυκείου «Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου» και ειδικότερα στα πλαίσια των κεφαλαίων «Εθνικά Κινήματα στη Νοτιανατολική Ευρώπη» και «Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» που έχουν διδαχθεί και συζητηθεί αναλυτικά στην τάξη.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στην έκθεση του Κέντρου Ιστορίας με θέμα «Η Καλλιτεχνική Ζωή στη Θεσσαλονίκη 1860-1912» με υλικό από τη συλλογή του Γεωργίου Κωνσταντινίδη, η οποία περιλαμβάνει την παρουσίαση θεατρικών χώρων, παραστάσεων και συναυλιών της συγκεκριμένης εποχής μέσω των οποίων σκιαγραφείται η κοινωνική ζωή, με έμφαση στη δραστηριότητα του ομίλου «Φιλομουσών» της Ελληνικής κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Τα εκθέματα για τα οποία οι μαθητές ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Κέντρου Ιστορίας,περιλάμβαναν προσκλήσεις και προγράμματα θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, αρχειακό φωτογραφικό υλικό, δημοσιεύματα εφημερίδωνκαι περιοδικών της εποχής, διαφημίσεις, παρτιτούρες , θεατρικά κοστούμια κ.ά..

Οι μαθητές, έπειτα από επιθυμία τους, περιηγήθηκαν στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης όπου έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και η επιστροφή στη Βέροια έγινε μέσα στα χρονικά πλαίσια που προβλέπονται από την Πράξη του Συλλόγου Καθηγητών 13/ 25-02-2014.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων