ΚΔ’ Σύνοδος, Βουλή των Εφήβων, Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή (2018-2019)

ΚΔ’ Σύνοδος, Βουλή των Εφήβων, Βήματα Δημοκρατίας:

Από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις  6 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η ΚΔ’ Σύνοδος του προγράμματος Βουλή των Εφήβων-Βήματα Δημοκρατίας.
Το σχολείο μας εκπροσώπησε η μαθήτρια, Μαρία Πινού, η οποία αναδείχθηκε από την ομάδα συμμετοχικής δράσης που μετείχε και εργάστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με κεντρική θεματική τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Κατά την διάρκεια της Συνόδου οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν σε ομάδες αλλά και σε ολομέλεια για θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνομίλησαν με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες λαμβάνοντας μέρος σε βιωματικά εργαστήρια προβληματισμού και ευαισθητοποίησης. Συμμετείχαν σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» και παρευρέθηκαν στη μουσική εκδήλωση που δόθηκε από το Μουσικό σχολείο Αλίμου, στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

Οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώθηκαν με την πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων στην αίθουσα της Ολομέλειας, κατά την οποία οι μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν τις εργασίες των ομάδων τους.
Η Βουλή των Εφήβων θέτει στο επίκεντρο τους/τις εφήβους ως ενεργά μέλη της κοινωνίας, που συμμετέχουν, δρουν και παρεμβαίνουν ουσιαστικά σε ζητήματα Δημοκρατίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *