ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Βελιγράδι

(15-20/11/2018)

ΠΕΜΠΤΗ 15-11-18: Αναχώρηση από Τρίπολη στις 06:00. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις στις 15:00. Περιήγηση στο κέντρο και αναχώρηση στις 19:00. Άφιξη στις Σέρρες στις 20:00. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “Alexander Hotel”– δείπνο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-11-18: Αναχώρηση από Σέρρες στις 06:30. Άφιξη στο Βελιγράδι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “Queen’s Astoria Design Hotel” και αναχώρηση για το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της πόλης στις 15:00. Εγγραφή στο Συνέδριο και παρακολούθηση της τελετής έναρξης. Γνωριμία με την πόλη. Περιήγηση και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Βελιγραδίου που είναι μια από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις χτισμένη από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ. Η πόλη βρίσκεται στις όχθες του Σάββα, παραποτάμου του Δούναβη, στο Βόρειο τμήμα της Σερβίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17-11-18: Άφιξη στο Συνέδριο στις 11:00. Παρουσίαση εργασίας. Ξενάγηση στον ιστορικό πύργο Νεμπόισα (τόπο φυλάκισης και θανάτωσης του Ρήγα και των συντρόφων του που  χτίστηκε γύρω στο 1460 και παλαιότερα ήταν οχυρό. Πλέον είναι μουσείο, με εκθέματα από την μεσαιωνική ιστορία της πρωτεύουσας και την τουρκική περίοδο και διαθέτει πολλούς πίνακες ζωγραφικής), ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης: Ακρόπολη, ποταμό Σάβα, Νησί Ada Cignlija,  που  δημιουργήθηκε τεχνητά στις όχθες του ποταμού Sava και το καλοκαίρι το επισκέπτονται πάνω από 100.000 άτομα ημερησίως – Ναό Αγ. Σάββα, εντυπωσιακό ναό τόσο σε μέγεθος όσο και σε εσωτερική διακόσμηση. Ο κυρίως ναός ανακατασκευάζεται στο εσωτερικό του αλλά η διακόσμηση του τεράστιου τρούλου (30 μέτρα διάμετρος) είναι μοναδική στο είδος της αφού είναι ψηφιδωτή.  Πρόκειται για το μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό στον κόσμο. Κατασκευάστηκε το 1594.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18-11-18: Αναχώρηση στις 09:00 για την πόλη Νόβισαντ που είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί (ως ενδιάμεση στάση)  εμπορικές συναλλαγές. Περιήγηση και ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης και στο εμπορικό κέντρο. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο. Διανυκτέρευση

ΔΕΥΤΕΡΑ 19-11-18: Επίσκεψη  στο Μουσείο Νikola Tesla, που είναι μουσείο φυσικών επιστημών, όπου μπορούμε να μάθουμε  για τα διάφορα πειράματα του γνωστού εφευρέτη Nikola Tesla – Επίσκεψη στο Μαυσωλείο Τίτο: εντυπωσιακό μουσείο με ωραίο περιβάλλοντα χώρο, γεμάτο με λουλούδια, δέντρα και αγάλματα. Το εσωτερικό του έχει να δείξει  τα προσωπικά του αντικείμενα όπως πένα, γυαλιά, μέχρι την μεγάλη συλλογή από σκυτάλες, επειδή ο Τίτο ήταν συλλέκτης, τη στολή του με τα παράσημα. Ο τάφος του δεσπόζει σε κεντρικό σημείο του μουσείου. Αναχώρηση από Βελιγράδι: 13:00. Άφιξη στις Σέρρες στις 20:00. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο-δείπνο.

ΤΡΙΤΗ 20-11-18: Αναχώρηση για Τρίπολη στις 10:00. Άφιξη περίπου 09:30, ύστερα από ενδιάμεσες στάσεις.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με το πρακτορείο “ Globetrotter” με ένα λεωφορείο. Το πρακτορείο  διαθέτει αρχηγό –  συνοδό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

Αρχηγός εκδρομής: Μαρκάτη Ευγενία

Αναπληρ. Αρχηγός: Κουλούρη Χαρίκλεια

Συνοδοί καθηγητές: Υψηλάντη Χριστίνα, Λουμπαρδιά Αγγελική, Βέργος Φώτιος.