Έπαινος στο διαγωνισμό αφίσας στο πρόγραμμα “Βουλή των εφήβων”

Η επιτροπή του διαγωνισμού αφίσας για μαθητές Λυκείου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος της Βουλής “Βουλή των Εφήβων”, ΚΓ΄ Σύνοδος 2017 – 2018, αποφάσισε ομόφωνα να απονεμηθούν έπαινοι σε πέντε συμμετέχοντες μαθητές από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ των βραβευθέντων βρίσκεται και η μαθήτρια της Α’ τάξης του σχολείου μας Φένια Κόντου.

Οι έπαινοι θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών της ΚΓ΄ Συνόδου (2017-2018) της Βουλής των Εφήβων στην Αθήνα (2-6 Ιουλίου 2018).

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου συγχαίρει ολόθερμα την μαθήτριά μας και εύχεται πάντα επιτυχίες και διακρίσεις στην Φένια και σε όλους τους μαθητές μας.

Η δική μας βουλή”

Η ιδέα της αφίσας είναι η βουλή από τα μάτια των εφήβων.

Συμμετέχω, δημιουργώ, διεκδικώ, συνεργάζομαι, εκφράζομαι”: οι λέξεις που αναγράφονται και αποτελούν ένα από τα κύρια στοιχεία της, πηγάζουν από το πως θα έπρεπε να σκέφτεται ο νέος πολίτης. Επίσης, το κτίριο της βουλής με μια πιο νεανική απόδοση κυριαρχεί στην αφίσα. Τα σήματα “like” και “ενεργός τώρα”, παρμένα από την διαδικτυακή ζωή των νέων, δεν είναι τυχαία. Μέσα από αυτά εκφράζεται η ενεργός συμμετοχή του κάθε πολίτη για το δημόσιο καλό, αλλά και το like που κάνουμε στην δημοκρατία, την ελεύθερη έκφραση, την δημιουργική παρέμβαση, τη συνεργασία, την διεκδίκιση των δικαιωμάτων μας  και τέλος στην διαφορετικότητα. Η οπτική του νέου για τη ζωή και τον κόσμο και η συμμετοχή του στα κοινά θα βοηθήσει την ανθρωπότητα να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά.