Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Επίσκεψης 2ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης Ντύσσελντορφ-Κολωνία-Βούπερταλ

Ντύσσελντορφ

 

Το πρόγραμμα της 6ήμερης Εκπαιδευτικής Εκδρομής του σχολείου μας στη Γερμανία έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/4/2018

8:15 π.μ. Αναχώρηση από τον Προφήτη Ηλία με λεωφορείο για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

13:20 μ.μ. Πτήση της AEGEAN για Ντύσσελντορφ.

15:30 μ.μ. (ώρα Γερμανίας-16:30 ώρα Ελλάδας). Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ντύσσελντορφ  και μεταφορά από αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Έξοδος στην Παλιά Πόλη Αltstadt.

ΠΕΜΠΤΗ 26/4/2018

Ξενάγηση στην πόλη του Ντύσσελντορφ- Πρωτεύουσα του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Παλιά Πόλη: Πλατεία Marktplatz με το επιβλητικό Δημαρχείο (Rathaus), το μπαρόκ άγαλμα του Jan Wellem και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο ποιητής  Heinrich Heine.

Ναυτικό Μουσείο (Φάρος)

Μουσείο Μοντέρνας τέχνης: Κορυφαίο μουσείο τέχνης από τα σημαντικότερα στην Γερμανία, απλώνεται σε τρία κτίρια  με εξαιρετική συλλογή έργων τέχνης.

Κρουαζιέρα στον Ρήνο: Ο μικρός ποταμός Ντίσελ, που έδωσε στην πόλη το όνομά της συναντά τον Ρήνο, τον ποταμό που την ανέδειξε σε σημαντικό Οικονομικό και Διοικητικό κέντρο με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα.

Επίσκεψη στον εντυπωσιακό Πύργο Τηλεπικοινωνιών το ψηλότερο και επιβλητικότερο κτίσμα της πόλης. Στην κορυφή του περιστρέφεται ένα exclusive εστιατόριο κατά 360 μοίρες κάθε ώρα, προσφέροντας πανοραμική θέα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της πόλης. Στον άξονά του είναι τοποθετημένο το μεγαλύτερο ψηφιακό ρολόι στον κόσμο.

Επίσκεψη στο Schloss Benrath ένα από τα ωραιότερα μπαρόκ παλάτια του 18ου αιώνα. Βρίσκεται μέσα σε μια καταπράσινη έκταση με λουλουδιασμένους κήπους και στο εσωτερικό του στεγάζονται το Μουσείο Ευρωπαϊκής Ιστορίας των κήπων και Φυσικής Ιστορίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/4/2018

10:00 π.μ. Επίσκεψη στο Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο του Ντύσσελντορφ .

Επίσκεψη στο Neuer Zollhof σε ένα μεταμοντέρνο σύμπλεγμα τριών κτιρίων, που είναι χτισμένα πάνω στην όχθη του Ρήνου και σαν γιγάντιο γλυπτό από ατσάλι-ασβεστόλιθο και τούβλο κυριαρχούν στο αστικό τοπίο της πόλης με τους κεκλιμένους τοίχους και τις καμπύλες τους.

Επίσκεψη στο πάρκο άγριας ζωής.

19:00 π.μ. Επίσκεψη στην Ελληνορθόδοξη Ενορία του Αγίου Ανδρέα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/4/2018

Επίσκεψη στην πόλη της Κολωνίας μιας από τις παλαιότερες πόλεις και τέταρτης σε μέγεθος πόλης της Γερμανίας.

Καθεδρικός Ναός (Kolner Dom): αφιερωμένος στον Άγιο Πέτρο και στην Παρθένο Μαρία–σύμβολο της Γοτθικής αρχιτεκτονικής, χαρακτηρισμένος από την UNESCO ως ”ένα εξαιρετικό έργο της ανθρώπινης δημιουργικής ιδιοφυΐας”.

Μουσείο αρωμάτων του Farina: Ιδρύθηκε το 1709 από τους John και Maria Farina ως εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων.

Ζωολογικός κήπος (Koelner zoo): 10000 ζώα και περισσότερα από 800 είδη ζώων  βρίσκονται σε ένα προσεγμένο και ιδιαίτερο πάρκο. Θεωρείται από τους μεγαλύτερους  και παλαιότερους ζωολογικούς κήπους.

Με το τελεφερίκ θα απολαύσουμε την πόλη πανοραμικά .

Επίσκεψη στο εργοστάσιο σοκολάτας, ένα εξειδικευμένο μουσείο σχετικό με την ιστορία της σοκολάτας, που ιδρύθηκε το 1993 από τον Hans Imholl.

Επιστροφή στο  Ντύσσελντορφ – Ξενοδοχείο

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4/2018

Επίσκεψη στο Βούπερταλ μιας μοναδικής πόλης, που μοιάζει με κορδέλα εξαιτίας των απόκρημνων λόφων κατά μήκος του ποταμού Βούπερ.

Συνολικά το Βούπερταλ έχει πάνω από 4500 κτίρια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί εθνικά μνημεία  από τις περιόδους του κλασσικισμού, του Αρ Νουβό και του Μπάουχαους.

Επίσκεψη στο μουσείο Έγκελς, Μουσικοχορευτικό θέατρο της Πίνα Μπάους.

Το πιο γνωστό αξιοθέατο και σύμβολο της πόλης είναι το Σβέμπεμπαν, ένα από τα ελάχιστα εναέρια τρένα του κόσμου,  με το οποίο θα διασχίσουμε την πόλη απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα.

Επιστροφή στο  Ντύσσελντορφ– Ξενοδοχείο

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/4/2018

Αναχώρηση από ξενοδοχείο – επίσκεψη και ξενάγηση στη Βιβλιοθήκη Hochschule (Πανεπιστήμιο) και στα Παλαιά Σφαγεία του Ντύσσελντορφ, το οποίο είναι χώρος-μουσείο ιστορικής μνήμης (στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο)

Αναχώρηση για αεροδρόμιο

16:20 μ.μ. (ώρα Γερμανίας-17:20 μ.μ. Ώρα Ελλάδας) Πτήση της AEGEAN για Ελλάδα .

20:20 μ.μ. Άφιξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Επιστροφή στην Τρίπολη με λεωφορείο.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί:

1. Χαρίκλεια Κουλούρη

2. Ευθυμία   Δημοπούλου

3. Αγγελική  Λουμπαρδιά                                                                                                          

                                             ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ- GUTE REISE