“Βουλή των Εφήβων” ΚΓ’ Σύνοδος 2017-2018

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, συγχαίρουν τον μαθητή της Α’ Λυκείου Μουρούτσο Ασημάκη, εκπρόσωπο του 2 Γενικού Λυκείου Τρίπολης στην ΚΓ’ Σύνοδο 2017-2018 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  “Βουλή των Εφήβων”.

Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον ρόλο και την λειτουργία του Κοινοβουλίου, η ανάδειξη της σημασίας των δημοκρατικών θεσμών στην σύγχρονη κοινωνία, αλλά και της αξίας της  συμμετοχής  του πολίτη στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Το θέμα της φετινής Συνόδου “Ένα σχολείο να μας χωράει: κάνουμε like στην διαφορά” εστιάζει στον σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας στον χώρο του σχολείου.

Ταυτόχρονα συγχαίρουμε τους 32 μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου του σχολείου μας, που συμμετείχαν στην διαδικασία με τον προβληματισμό τους και τις συζητήσεις τους σχετικά με την αξιοποίηση της δυναμικής της διαφορετικότητας  στον εμπλουτισμό  της  σχολικής  και  κοινωνικής  ζωής.

Σύνδεσμος καθηγητής του σχολείου με το αρμόδιο για το πρόγραμμα “Βουλή των Εφήβων” τμήμα του Ιδρύματος της Βουλής είναι η Ευθυμία Δημοπούλου.