Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ειδικό Νηπιαγωγείο-Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης (6/12/2017)

Οι άνθρωποι με αναπηρίες ανεξάρτητα από την έκταση της δυσλειτουργίας τους,έχουν μια απεριόριστη δυνατότητα να γίνουν όχι αυτοί που θέλουμε εμείς αλλά αυτοί που   υπάρχουν μέσα τους”
                                                                                                                                                              ΛΕΟ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ

3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία.

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων  ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες. Τα άτομα αυτά σύμφωνα με την αρχή της  ισότητας  έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν πλήρως στην ζωή, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης  ισότιμες  με εκείνες των άλλων πολιτών και να έχουν ίσο μερίδιο στην βελτίωση της ζωής τους.

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας,που φοιτούν στην ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών σπουδών, επισκέφθηκαν  το Ειδικό Νηπιαγωγείο-Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.

Η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Σοφία Κιντή και ένας Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής ενημέρωσαν  τους μαθητές  σχετικά με τις δομές Ειδικής Εκπαίδευσης και απάντησαν στα πολλά και εύστοχα ερωτήματά τους.

Το Ειδικό Διδακτικό προσωπικό παρουσίασε τις εγκαταστάσεις του σχολείου και πλευρές της εξατομικευμένης φροντίδας των μαθητών με αναπηρία.

Η επίσκεψη οργανώθηκε από τις καθηγήτριες Ευθυμία Δημοπούλου και Κατερίνα Θεοδώρου.